Osnove astrološkega etičnega kodeksa

Delo astrologa raziskovalca se izraža predvsem z strokovno odličnostjo in etičnem ravnanjem.

Ta kodeks opredeljuje minimalne etične standarde astrologov. Namen kodeksa je graditi in ohranjati visoke astrološke in etične standarde astrologov.

1. člen

Osnovno vodilo pri delu astrologov , raziskovalcev in študentov je uresničevanje svoje pripadnosti astrologiji in ohranjanje njenih temeljnih vrednot.

2. člen

Temeljne vrednote so: znanstvena in strokovna odličnost ter poštenost, svoboda astrološkega znanstvenega in raziskovalnega dela, spoštovanje človekovega dostojanstva, humanizem, socialna pravičnost, enakopravnost in resnica. Astrologi si pri uresničevanju teh vrednot prizadevajo za dostojanstvo, odgovoren odnos do dela, kritičnost, strpnost in odprtost za nove ideje.

3. člen

Astrologi izražajo svojo pripadnost s polnim in doslednim izvrševanjem svojih astroloških in raziskovalnih obveznosti, odgovornim sodelovanjem v astroloških organizacijah in ravnanjem v skladu s temeljnimi vrednotami etike.

4. člen

Delo astrologa raziskovalca se izraža predvsem s strokovno odličnostjo in etičnim ravnanjem.

5. člen

Odgovoren odnos do dela se kaže v polnem in rednem izpolnjevanju stroke, kot tudi iniciativnosti in pripravljenosti prevzeti druge naloge, ko je to potrebno. Pri astrologih raziskovalcih odgovoren odnos do dela kaže tudi v zavezanosti raziskovalnemu delu ter sprotnemu spremljanju in nadgrajevanju astroloških dosežkov na svojem področju tudi takrat, ko to nima neposrednih učinkov na poklicno napredovanje ali dohodek.

Stopite v stik z nami !

Vsem strankam smo v okviru astrološkega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko pa nam pošljete vašo telefonsko številko preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.

By |2018-09-01T12:55:27+00:00junij 18th, 2018|Izdelava astrološke karte|

Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in nastavitve piškotkov