Sončev najbližji sopotnik Merkur se od njega nikoli ne oddalji za več kot 27 stopinj. Prav zato je Merkur le redkokdaj viden, še najlažje ga opazujemo med popolnim mrkom. Podobno kot Sonce tudi Merkur skozi zodiak ne potuje dlje kot približno eno leto, zato je v horoskopu vedno v istem znamenju kot Sonce, če ne, pa vsaj v sosednih znamenjih.

V grški mitologiji je Merkur – Hermes, oziroma krilati božji sel. Simbolizira vse, kar je povezano s komuniciranjem in je zato tudi vladar moškega znamenja Dvojčkov, velikih govornikov zodiaka. Hkrati je Merkur tudi vladar natančnega in perfekcionistkami ženskega znamenja Device, ki pooseblja drugo funkcijo uma – analiziranje, definiranje in razločevanje.

Merkur je kot planet, povezan z umom, radovednostjo, ker pa je tudi planet mladine, ima težave z koncentracijo in pozornostjo. Je planet širine in raznolikosti, manj pa globine, zato vlada zgodnjemu izobraževanju, resni študij pa prepušča drugim planetom. Merkur je tudi naš glas in vse, kar je povezano s pisno in govorno besedo – pisma, elektronska pošta, ideje, knjige, množični mediji…
Pomislite, da je najmočnejša stvar v Vesolju ravno beseda. Prave besede imajo moč poučevanja, zdravljenja in vzpodbujanja, negativne pa lahko povzročijo zamere in sovraštvo, ki ga oseba nikoli ne more odpustiti in ga tudi z obžalovanjem ni možno popraviti. Nekateri Merkur zaradi njegove hitrosti imenujejo tudi sel bogov. Spremljata ga namreč glasbeni navdih in genialna ustvarjalnost, ki je značilnost Dvojčkov. Ob tem pa zna biti tudi nezanesljiv, kratkotrajen in zaskrbljen, zato v življenju osebe lahko povzroči dobro mero nemira. Dobro ga je možno nadzorovati z meditacijo in vizualizacijo. Glede na svoj položaj v horoskopu je lahko lažnivec ali resnicoljuben, odkrit ali skrivnosten, prepirljiv ali spravljiv. Je tudi vladar humorja in magije. Povezan je tudi z rokami, ker hitrost roke zlahka preslepi oko, je lahko tako tat kot čarovnik. Tipični Merkurjevc je izjemno spreten, bister in hiter, kar se telesno odraža v ročnih spretnostih, duševno pa v inteligenci. Merkur vlada tudi kratkim potovanjem in prevoznim sredstvom.

MERKUR IN ČLOVEŠKO TELO
Merkur je vladar grla, pljuč in dihalnih poti. Če je slabo položen, lahko povzroča motnje govora ali težave z usti, jezikom in dihanjem. Vlada tudi rokam, ramam, živčnemu sistemu, ter boleznim, povezanimi s temi organi.

KLJUČNE BESEDE POVEZANE Z MERKURJEM
Intelektualen razum, učenje, interesi, samo izražanje z besedo in pisanjem, komunikacija, informacija, poučevanje, posredovanje, delovanje, premikanje, prevozna sredstva, mimika, geste, zmožnost razlikovanja, dar opazovanja, analiza, materialni red, čistoča, prilagajanje.

ASTRONOMIJA:
Merkur je planet, ki je najbližji Soncu (opazovanje je možno le ob zori in mraku). Njegov premer je 4480 km, nima atmosfere, ne satelitov. Sonce obkroži v 88 dneh.

MERKUR V HIŠAH
Hiša v kateri se nahaja Merkur je življenjsko področje, kjer najbolj izrazito izražamo, svojo moč razmišljanja, povezovanja inb prilagajanja. Na tem področju življenja bomo prožni, komunikativni in prilagodljivi, pa tudi spretni.

MERKUR V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Merkur, nam pove, kakšen je naš način razmišljanja in naša mentaliteta.

Astro  novice.

Prijavite se na prejemanje astro novic. Vpišite svoj elektronski naslov in kliknite “Pošlji”

Zahvaljujemo se za vaše sporočilo.
Vaše sporočilo ni bilo poslano, prosimo poskusite kasneje.

Continue Reading

Naredite prvi korak !

Pokličite (386) 41 544 020  ali pošljite 

POVPRAŠEVANJE

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.