INFO – Faq

INFO – Faq2024-02-07T07:10:33+00:00
Zakaj je potreben točen čas rojstva ?2024-02-14T06:21:30+00:00

Točen čas rojstva je potreben zaradi več razlogov:

 1. Pozicija Sonca in Lune: Čeprav se položaj Sonca spreminja za približno eno stopinjo na dan in Luna za 12 do 15 stopinj, lahko tudi te relativno majhne spremembe pomembno vplivajo na interpretacijo horoskopa, še posebej v kontekstu specifičnih aspektov in povezav z drugimi planeti.
 2. Osi horoskopa (AC-DC, MC-IC): Osi horoskopa so izjemno pomembne za astrološko interpretacijo, saj predstavljajo temeljne točke v horoskopu. Ascendent (AC), Descendent (DC), Medium Coeli (MC) in Imum Coeli (IC) so ključni za razumevanje osebnosti, medosebnih odnosov, kariere, doma in družinskega življenja. Ti se spreminjajo hitro, približno eno stopinjo vsake štiri minute, kar pomeni, da lahko celo nekaj minutna razlika v času rojstva povzroči znatne spremembe v horoskopu.
 3. Hiše: Lega hiš v horoskopu se prav tako spreminja s časom, kar vpliva na interpretacijo različnih življenjskih področij.
 4. Aspekti: Aspekti med planeti in osmi horoskopa so zelo individualni in se lahko dramatično spremenijo celo z majhnimi spremembami v času rojstva.
 5. Prognostične tehnike: Za natančne prognostične tehnike, kot so tranziti, direkcije in solarni horoskopi, je točen čas rojstva bistven, saj brez natančnih osi in hišnih položajev postanejo te tehnike veliko manj zanesljive.

Če točen čas rojstva NI ZNAN SO  interpretacije OSEBNE KARTE  lahko manj natančne. Raziskave, kažejo, da lahko tudi majhne razlike v času rojstva privedejo do pomembnih odstopanj v interpretaciji horoskopa. Zaradi tega je točen čas rojstva ključen za globoko in natančno astrološko analizo.

Nimam ure rojstva. Kako lahko pridem do tega podatka?2024-02-14T05:24:49+00:00

Ura rojstva je ključnega pomena za natančno astrološko analizo. Če nimate podatka o uri rojstva, obstaja več načinov, kako lahko poskusite pridobiti te informacije:

 1. Preverite Rojstni List: Najbolj zanesljiv vir za uro rojstva je vaš rojstni list. Preverite originalni dokument ali uradno kopijo. V nekaterih državah je ura rojstva standardni del rojstnega lista.
 2. Vprašajte Družinske Člane: Pogosto so starši ali drugi bližnji sorodniki prisotni ob rojstvu ali pa so bili obveščeni o času rojstva, zato jih lahko povprašate.
 3. Bolnišnični Zapisi: Če vam družinski člani ne morejo pomagati, lahko poskusite dobiti te informacije iz bolnišničnih zapisov. Večina bolnišnic vodi evidence o rojstvih, ki vključujejo čas rojstva.
 4. Uradni Zapisi: V nekaterih državah lahko uradni zapisi, kot so zapisi civilnega stanja, vsebujejo čas rojstva. Preverite, ali lahko pridobite te informacije od lokalnih ali državnih uradov.
 5. Astrološka Rektifikacija: Če nobena od zgornjih možnosti ni izvedljiva, lahko izvedem  postopek, znan kot ‘rektifikacija’. To je metoda, s katero poskušam  določiti približen čas rojstva na podlagi pomembnih dogodkov v vašem življenju. Ta metoda ni tako natančna kot dejanski čas rojstva, vendar lahko ponudi odlično alternativo.
Katere podatke potrebujem za izdelavo horoskopa?2024-02-14T05:01:27+00:00

Za natančno izdelavo astrološke karte potrebujete tri ključne podatke:

 1. Datum rojstva: Ta podatek nam pove, pod katerim zodiakalnim znakom ste rojeni in kako planeti na splošno vplivajo na vaše življenje.
 2. Točen čas rojstva: Čas rojstva je ključnega pomena za določitev vašega Ascendenta (vzhajajočega znaka) in postavitve hiš v vaši natalni – rojstni karti. Ascendent in hiše dajejo dodatno globino in specifičnost vaši astrološki analizi. Točen čas rojstva običajno najdete v vašem rojstnem listu.
 3. Kraj rojstva: Kraj rojstva uporabljamo za določitev geografskih koordinat, ki so potrebne za izračun položaja hiš in planetov glede na vašo lokacijo ob rojstvu. Ta podatek  pomaga razumeti, kako so bili planeti razporejeni na nebu v času vašega rojstva, kar vpliva na vašo natalno – rojstno  karto.

Z zbiranjem teh podatkov vam lahko  ponudim bolj personalizirano svetovanje. Pomembno je, da so ti podatki čim bolj točni, saj celo majhna odstopanja v času rojstva lahko privedejo do razlik v interpretaciji.

Razumevanje Meja Medicinske Astrologije2024-02-14T04:48:35+00:00

Medicinska astrologija je zanimivo, a hkrati zapleteno in občutljivo področje, ki se ukvarja z raziskovanjem povezav med astrološkimi znamenji in nagnjenostmi k določenim boleznim ali zdravstvenim težavam. Kljub svoji fascinaciji in morebitni uporabnosti pa je ključno razumeti njene omejitve in nedoslednosti, še posebej v primerjavi z moderno medicino.

Kritični Pogled na Medicinsko Astrologijo

 1. Neprimeren za Diagnostiko: Medicinska astrologija ni in ne sme biti uporabljena za postavitev medicinskih diagnoz. To je področje, ki ga lahko obravnava le usposobljen zdravstveni strokovnjak. Tudi zdravnik, ki morda ima zanimanje za astrologijo, se ne bi zanašal na to pri svojem delu.
 2. Nerazvito in Nepopolno Področje: Trenutno stanje znanja v medicinski astrologiji je omejeno in ne zagotavlja natančnih ali zanesljivih rezultatov. Pogosto se zanaša na zastarele temelje, ki bi jih bilo treba posodobiti in nadgraditi, da bi postala resnično uporabna v praksi.
 3. Potencialni Interes in Omejitve: Čeprav bi lahko bilo področje zanimivo za usposobljene zdravnike, je interes za takšno integracijo relativno majhen. Poleg tega bi bilo za njeno učinkovito in etično uporabo potrebno precejšnje znanje in razumevanje tako astrologije kot medicine.
 4. Previdnost pri Komercialni Uporabi: Velikokrat se horoskopi zdravja tržijo na način, ki ni v skladu z etičnimi ali znanstvenimi standardi. Ti horoskopi so lahko narejeni po generičnih predlogah, ki ne upoštevajo posameznikovih specifičnih zdravstvenih potreb ali realnih medicinskih okoliščin.

Kljub svoji privlačnosti in zgodovinski vlogi, medicinska astrologija ostaja predvsem orodje za osebno raziskovanje in introspekcijo, ne pa za konkretno medicinsko diagnozo ali zdravljenje. Njen pravi pomen in uporabnost sta v tem, da lahko ponudi drugačen pogled na človekovo dojemanje lastnega zdravja in telesa, vedno pa je treba imeti v mislih njene omejitve in jih obravnavati z ustrezno mero previdnosti in kritičnosti.

Zakaj Ne Postavljam Diagnoz iz Medicinske Astrologije ?2024-02-14T04:45:57+00:00

Medicinska astrologija, razburljivo stičišče zvezd in zdravja, že stoletja buri domišljijo in vzbudi zanimanje mnogih. Kljub svoji dolgi zgodovini in privlačnosti pa obstajajo pomembni razlogi, zakaj iz nje ne postavljamo medicinskih diagnoz.

1. Pomanjkanje Znanstvene Podpore

Medicinska astrologija ni priznana ali podprta s strani znanstvene skupnosti kot zanesljivo orodje za diagnozo bolezni. Ne obstajajo klinične študije ali znanstveni dokazi, ki bi potrjevali njen pomen pri natančnem diagnosticiranju zdravstvenih stanj. Diagnoza zahteva natančno medicinsko znanje, ki temelji na dokazih, testih in znanstvenih raziskavah, kar medicinska astrologija ne more zagotoviti.

2. Etična Odgovornost

Kot strokovnjaki, ki se ukvarjamo z astrologijo, smo zavezani k etičnemu delovanju. Postavljanje diagnoz presega naše znanstvene in etične meje. Napačna diagnoza ali zdravstveni nasvet lahko povzroči resno škodo, od zamujenih priložnosti za pravočasno zdravljenje do napačnega obvladovanja resničnih zdravstvenih stanj.

3. Kompleksnost Medicinskih Stanj

Zdravstvena stanja so pogosto zapletena in zahtevajo celovit pristop k diagnozi in zdravljenju. Medicinska astrologija, ki upošteva le položaj zvezd in planetov, ne more upoštevati vseh bioloških, okoljskih in genetskih dejavnikov, ki vplivajo na zdravje posameznika.

4. Tveganje za Zavajanje

Obstaja tveganje, da bi ljudje lahko napačno interpretirali astrološke informacije kot medicinske nasvete, kar bi lahko privedlo do zanemarjanja profesionalnega medicinskega mnenja in zdravljenja. To še posebej velja v primerih resnih ali življenjsko nevarnih stanj, kjer je hitro in ustrezno medicinsko posredovanje ključnega pomena.

5. Omejitve Medicinske Astrologije

Medicinska astrologija ima svoje meje. Temelji na interpretacijah, ki so lahko subjektivne in se razlikujejo med različnimi praktiki. V medicini pa je nujna doslednost in objektivnost, kar je pri astrologiji težko zagotoviti.

Zaključek

Medtem ko lahko medicinska astrologija ponudi zanimive vpoglede v zdravstvene tendence, je pomembno, da se njene informacije obravnavajo kot dopolnilne in ne kot zamenjava za profesionalno medicinsko svetovanje. Vselej je ključnega pomena, da se za zdravstvene težave obrnemo na kvalificirane zdravstvene strokovnjake. Kot astrologi moramo biti odgovorni in jasni o naših omejitvah, spoštovati etiko in znanstvena načela ter zagotoviti, da naše delo ne zamenjuje ali ne ovira pristojnosti medicinske znanosti.

 

Kako lahko medicinska astrologija pomaga pri razumevanju mojih zdravstvenih nagnjenj in ali je to zanesljivo za postavitev diagnoze?2024-02-14T04:44:46+00:00

Medicinska astrologija se osredotoča na povezave med astrološkimi znamenji in telesnim zdravjem, pri čemer lahko ponudi vpogled v potencialne zdravstvene predispozicije, ki so povezane z vašim zodiakalnim znakom. Na primer, nekatera znamenja so po astroloških opažanjih bolj nagnjena k določenim telesnim težavam ali boleznim. Vendar je pomembno razumeti, da medicinska astrologija ni zanesljivo orodje za postavitev medicinskih diagnoz. Ne more nadomestiti strokovnega zdravniškega mnenja ali zdravljenja. Uporaba medicinske astrologije je lahko zanimiva za osebno introspekcijo in raziskovanje, a njene ugotovitve je treba vedno jemati z rezervo in jih ne smemo obravnavati kot znanstveno utemeljene ali medicinsko potrjene informacije. Pri resnih zdravstvenih vprašanjih je vedno priporočljivo, da se obrnete na kvalificirane zdravstvene strokovnjake.

Rojen/a/ sem na dan, ko Sonce menja znamenja. Kako naj vem, v katerem znamenju sem rojen/a/?2024-02-01T11:45:00+00:00

Sonce ne menja znamenja točno ob polnoči, ampak časovno zelo neenakomerni. Menjava poteka vsako leto drugače.Da bi ugotovili v katerem znamenju ste rojeni, potrebujete natančen datum, čas in kraj rojstva. Na podlagi teh podatkov vam izdelam rojstno karto, ki vam pokaže položaj Sonca, Lune in drugih planetov v trenutku vašega rojstva.

Obstajajo tudi aplikacije, ki omogočajo vnos teh podatkov in izračunajo vaš astrološki znak. Pomembno je, da uporabite natančne podatke, saj lahko celo majhne razlike v času ali kraju rojstva vplivajo na natančnost astroloških interpretacij. Če imate dvome glede pravilnosti podatkov, me kontaktirajte.

Iztočnice za izdelavo in razlago vaše karte2024-02-01T11:18:05+00:00

Razlaga osebne astrološke karte je kompleksen proces, ki zahteva poznavanje različnih elementov, kot so planeti, znamenja, hiše, aspekti in drugi dejavniki. Spodaj dodajam ključnih korakov in elementov, ki se običajno upoštevajo pri izdelavi in interpretaciji  vaše osebne astrološke karte:

 1. Osredotočanje na Osnovne Elemente:
  • Sončno Znamenje: To je položaj Sonca ob rojstvu in odraža osnovno identiteto posameznika. Določa glavne značajske lastnosti.
  • Lunarni Znak (Ascendent): Položaj Lune v trenutku rojstva, ki vpliva na čustveno naravo in prvoten vtis, ki ga posameznik naredi na druge.
 2. Proučevanje Planetov:
  • Planeti v Znamenjih: Različni planeti v različnih znamenjih prinašajo svoje energije. Na primer, Mars v Ovnu lahko poudari dinamičnost in akcijo.
  • Planeti v Hišah: Položaj planetov v astroloških hišah določa specifična področja življenja, na katerih se bodo energije planetov izražale. Na primer, Venera v hiši ljubezni bo vplivala na ljubezenske odnose.
 3. Upoštevanje Hiš:
  • Hiše: Vsaka hiša predstavlja določeno področje življenja. Hiše so povezane z različnimi vidiki, kot so odnosi, kariera, dom, potovanja, itd.
  • Vladarji Hiš: Planeti, ki vladajo posameznim hišam, dodatno osvetlijo področja življenja, ki so povezana s to hišo.
 4. Aspekti med Planeti:
  • Aspekti: To so kotne razdalje med planeti. Pozitivni aspekti, kot so sekstile in trigoni, lahko prinašajo harmonijo, medtem ko izzivalni aspekti, kot so kvadrati in opozicije, označujejo izzive.
 5. Analiza Posebnih Točk:
  • Srednji Nebesni Lok (MC) in Spodnji Nebesni Lok (IC): Povezana s kariero in družino.
  • Jupiterjev in Saturnov povratek: Pomembna obdobja rasti in izzivov v življenju.
 6. Upoštevanje Ciklov:
  • Tranziti: Gibanje planetov v trenutnem času v odnosu do rojstne karte lahko napovejo obdobja sprememb, priložnosti ali izzivov.
 7. Celostni Vpogled:
  • Integracija Vseh Elementov

 

Kaj razkirva astrološka karta ?2024-02-01T11:08:41+00:00

Astrološka karta je edinstvena slika neba ob trenutku vašega rojstva. Z natančnimi informacijami o datumu, uri in kraju rojstva ustvarimo vaš unikaten zemljevid planetov, hiš in znamenj, ki vplivajo na vašo osebnost, odnose in življenjsko pot.

Vsaka astrološka karta je edinstvena, saj odraža specifične pogoje posameznikovega rojstva. Natančnost interpretacije astrološke karte je odvisna od izkušenj in znanja astrologa, ki upošteva vse elemente in njihovo medsebojno povezanost.

Astrološka karta ni le orodje za napovedovanje prihodnosti, temveč tudi močno sredstvo za razumevanje samega sebe in svojega potenciala. Z globokim vpogledom v planetarne vplive lahko posamezniki bolje razumejo svoje odločitve, odnose in življenjsko usmeritev. Astrološka karta predstavlja fascinanten kalejdoskop elementov, ki oblikujejo edinstveno življenjsko pot vsakega posameznika.

 

Razlika med horoskopom v časopisu in izdelavo osebne karte2024-02-01T11:08:48+00:00
 1. Populistični horoskop:
  • Splošne napovedi: Populistični horoskop vključuje splošne, masovne napovedi, ki veljajo za ljudi istega astrološkega znaka. Na primer, vsi rojeni v določenem obdobju bodo dobili podobne napovedi, kar ni nujno natančno za vsak posameznik.
  • Pomanjkanje individualnosti: Te napovedi ne upoštevajo osebnih podrobnosti, kot so natančen datum, čas in kraj rojstva posameznika, zato manjka individualnost.
 2. Izdelava osebne astrološke karte:
  • Individualne karakteristike: Osebna astrološka karta se izdela na podlagi natančnih informacij o datumu, uri in kraju rojstva posameznika. To omogoča natančnejšo in individualno analizo njihovih lastnosti, talentov, odnosov in življenjskih poti.
  • Podrobne informacije: Upošteva položaje vseh planetov v različnih hišah in njihove medsebojne aspekte, kar daje celovit vpogled v različna področja življenja posameznika.
  • Dinamika časa: Osebna astrološka karta se lahko uporablja za napovedi in razlago vplivov, ki jih prinaša čas. Spreminjajoči se položaji planetov odražajo dinamiko življenja in osebnega razvoja.

V povzetku, medtem ko so populistični horoskopi namenjeni širši publiki in nudijo splošne smernice, je izdelava osebne astrološke karte bolj usmerjena in specifična za posameznika, saj upošteva edinstvene značilnosti njihovega rojstva.

Kako je z uro rojstva, če je otrok rojen z carskim rezom ?2024-02-01T11:09:09+00:00

To vprašanje se je v moji dolgoletni praksi izkazalo za zelo pogosto. Kljub temu, da nekateri tovrstno rojstvo otroka obravnavajo kot umetno in ga štejejo za poseg v naravni potek poroda, je v resnici veljavna ura, ki je bila vpisana ob prerezu popkovine. Želim razložiti, da se ta ura smatra za pravo, kljub temu da je bilo rojstvo doseženo s carskim rezom, saj je ta postopek nujen za ohranitev zdravja matere ali otroka.

Katera ura se lahko v porodnišnici zabeleži ob rojstvu otroka in kako se jo astrološko vidi kot pravilno ?2024-01-29T13:48:54+00:00

Večina astrologov meni, da je treba čas prvega otrokovega vdiha obravnavati kot trenutek rojstva. Utemeljitev za to leži v dejstvu, da je to prvi stik novorojenčka z življenjem. V trenutku vdiha otrok postane samostojno bitje, neodvisno od matere. V nekaterih porodnišnicah se ura rojstva beleži ob prerezu popkovine, ki se nato vpiše v rojstni list. V ekstremnih primerih, ko uradni čas rojstva ni natančno zabeležen in se dejanska ura rojstva razlikuje za nekaj minut, je pri takšnih horoskopih potrebna retifikacija.

Kaj je to rojstna karta2024-01-29T13:40:45+00:00

Rojstna karta natančno prikazuje položaje planetov na nebu ob času rojstva. Ta izris nam omogoča razumevanje, na kateri točki smo začeli svoje življenje, in nam lahko ponudi smernice za izboljšanje življenjske poti. Gibanje planetov nas vodi v prihodnost, kar nam omogoča osebno astrološko karto uporabiti kot nekakšen zemljevid usode od trenutka rojstva pa vse do smrti.

Osebni horoskop deluje kot svojevrstni rentgen naše duše, razkrivajoč nam globlje plasti naše osebnosti. Lahko bi ga primerjali z zemljevidom usode, ki nam pomaga razumeti, kje smo v življenju in nam pomaga najti pot. Osebna astrološka karta pogosto služi kot spodbuda za iskanje poti iz začaranega kroga ali suženjstva usode.

Z uporabo astrološke karte lahko pridobimo odgovore na različna življenjska vprašanja. Poleg tega nam prognostične tehnike omogočajo, da napovemo pomembne življenjske prelomnice. S pravilnim razumevanjem astroloških vplivov lahko ljudje izkoristijo svoj potencial za osebno rast in razvoj, ter sprejmejo odločitve, ki so v skladu z njihovim lastnim življenjskim namenom.

O študiju astrologije2024-01-27T19:30:00+00:00

Astrologija ni težka, le knjigo je potrebno vzeti v roke in se učiti, učiti in še učiti.Študij traja par let in v Sloveniji je najbolj kvalitetno tisto, ki vam bo po končanem študiju prineslo znanje !!!, da boste lahko samostojno interpretirali astrološke karte. Seveda pa znanje, ki ga pridobite v času šolanja ni dovolj, pomembna je praksa. Naj poudarim, da astrologija še vedno pridobiva na veljavi in poklic astrologa pri nas s strani države ni verificiran. Zato pridobljeni certifikati ali diplome niso pravno veljavni dokumenti. Trenutno nobena država na svetu ne priznava teh naslovov in izobraževanja kot enakovreden poklic z drugimi. Kljub temu pa je šolanje in izobraževanje nujno potrebno za delo s klienti.

Go to Top