Venera v Ovnu

Categories: 2020, Oven, Planeti, VeneraTags:

Venera vstopa v znamenje Ovna  8. 2. 2020 – 6. 3. 2020

Znamenje, v katerem je Venera, nam pove, kakšne so vrednote posameznika, ki jih razvija, kaj ceni, kakšne kvalitete skuša uveljaviti v medčloveških odnosih in kakšen je njegov umetniški in ljubezenski okus. Kaže tudi naš odnos do drugih in na obnašanje pri druženju z ljudmi, veselje do navezovanja stikov in družabnost. Obremenjena Venera v horoskopu ne nakazuje le problemov v odnosih, ampak pogosto tudi finančne težave. Venera v Ovnu označuje tisti čas, ko  smo v svojem čustvenem samo izražanju nagnjeni k agresiji. To je čas, ko popustijo zavore,  nimamo zadržkov, komunikacija postane bolj odrezava .

Tranzit Venere, ki daje prednost  ljubezni in romantiki, izhaja iz Marsa, vladarja Ovna, ki daje energijo naklonjenosti Venere. Venera se v znamenju Ovna ne počuti dobro, zato bomo  na trenutke lahko impulzivni in nestabilni. V času tranzita bomo zahtevali  veliko osebne pozornosti in ter se  osredotočali  na sebe, na svoje cilje. Venera  je planet, ki predstavlja žensko energijo in trenutno potuje   po  najbolj moškem znamenju.

Posledično bo tranzitna Venera težko izražala harmonijo, zedinjenja in romantične ljubezni v znamenju Ovna, le ta je samoiniciativen in borben. V partnerskih odnosih lahko pričakujemo borbe vseh vrst, predvsem v  ljubezenskih odnosih, vztrajali bomo pri svojem prav in ne bomo pripravljeni sprejemati kompromisov za ceno harmonije. V času tranzita si niti ne bomo želeli, da bi bili naši  odnosi mirni in harmonični. Rajši bomo ohranjali visoko raven napetosti v odnosih in izvali konflikte.

Pogosto bomo v času tranzita pričeli  bitke – verbalne ali celo fizične – s partnerjem, samo da bi videli ognjemet. Ljubezen bomo dojemali  kot tekmovanje in v partnerju videli  nasprotnika, ki ga je  potrebno premagati do končnega cilja – naše zmage.  Seks bi znal biti v tem obdobju pomembnejši od naklonjenosti.

V kolikor je v vaši rojstni karti primanjkljaj elementa vode,  se bo  nežnost in romantika v  medsebojnih odnosih izredno težko izražala.

Dnevi, ki bi znali biti bolj konfliktni so: 12.2. ,  23.2., 28.2,  3.3. in 8.3. ko se bo pomaknila v znamenja bika zaradi konjunkcije z Uranom 9.3. 2020.