Kaj piše o kvadratu zgodovina ?

Zadnja vrsta kvadratov je bila med letoma 1932 in 1934. Če pogledamo samo zgodovino se je serija teh kvadratov začela tudi z Hitlerjevim vzponom, Zlomom newyorške borze leta 1929, ki je zamajal že tako krhko gospodarstvo v Nemčiji, kar je diktator Hitler izkoristil v svoj prid. 14. septembra 1930 Hitlerjeva stranka je prišla v parlament kot druga najmočnejša stranka. 30. januarja leta 1933 pa je po številnih političnih spletkah uspelo postati nemški kancler , kar je prineslo politični in družbeni preobrat padec delnic in brezposelnost.

19 september 2012 se je na nebu dovršil drugi od sedmih kvadratov Urana in Plutona. Čeprav gre tu za generacijski aspekt pa je zelo pomemben, saj bo do leta 2015 prinašal socialne, politične in gospodarske preobrate.

Kvadrat Urana in Pluton je naporen tudi zato, ker povzroča negativna razpoloženja, depresije in hkrati tudi čustvene transformacije. Je eden izmed najbolj vplivnih generacijskih aspektov. Uran je planet sprememb, izumov, in višjega zavedanja.

Povezujemo ga z družbo,revolucijami, humanizmom, znanostjo, moderno tehnologijo, skratka z vsem, kar je neosebno in razumsko, pa tudi z elementarnimi nesrečami. Njegovo delovanje ni predvidljivo. Pluton pa predstavlja, uničenje, preoblikovanje in prenovo. Simbolično ga povezujemo tudi z Feniksom. Odkrit je bil marca 1930 v času ko so ZDA doživljale val ugrabitev, dogajale pa so se tudi množične dejavnosti kot so stavke , emigracije. Oba planeta sta neosebna , njuno medsebojno trenje pa povzroča globoke dramatične stresne učinke. Torej naslednjih pet let se bo zgodil velik generacijski preobrat. Začelo se je junija 2011 zadnji se bo dovršil leta 2015.

Serija Kvadratov med Uranom in Plutonom

• Uran kvadrat Pluton 24. junij 2012

• Uran kvadrat Pluton 19. september 2012

• Uran kvadrat Pluton 21. maj 2013

• Uran kvadrat Pluton 1. november 2013

• Uran kvadrat Pluton 21. april 2014

• Uran kvadrat Pluton 15. december 2014

• Uran kvadrat Pluton 17. marec 2015

In kaj piše o kvadratu Urana in Plutona zgodovina ?

Mnogi astrologi po svetu se sprašujemo kaj se bo zgodilo z svetom, saj je zgodovina aspekta Pluton kvadrat Uran težka. Zato ga smatramo tudi za izredno pomembnega. V kvadratu sta bila ta dva planeta v času nacizma, v šestdesetih letih med vietnamsko vojno pa je bila med njima exzaktna konjunkcija.

Kaj piše o kvadratu zgodovina ?

Zadnja vrsta kvadratov je bila med letoma 1932 in 1934. Če pogledamo samo zgodovino se je serija teh kvadratov začela tudi z Hitlerjevim vzponom, Zlomom newyorške borze leta 1929, ki je zamajal že tako krhko gospodarstvo v Nemčiji, kar je diktator Hitler izkoristil v svoj prid. 14. septembra 1930 Hitlerjeva stranka je prišla v parlament kot druga najmočnejša stranka. 30. januarja leta 1933 pa je po številnih političnih spletkah uspelo postati nemški kancler , kar je prineslo politični in družbeni preobrat padec delnic in brezposelnost. Leta 1933 se je v bližini Plutona nahajala tudi zvezda stalnica, ki prinaša tiranijo in nasilje. Uran planet ki se povezuje z izumi in tehnologijo pa je prinesel tudi velike napredke na tem področju.Če se ozremo na Hitlerja kot manifestacija neusmiljen nadzor Plutonu in moči, lahko vidimo, kako se izkorišča za najsodobnejše tehnologije dneva. Bil je prvi politični voditelj na svetu,ki je Ura-novske revolucionarne medijske izume uporabljal sebi v prid …

Drugi kvadrat Urana in Plutona 19.09.2012

Naša današnja tehnologija, ki sodi pod okrilje Urana je tudi internet, družabna omrežja in to je naše novo prebujanje. Naša situacija je podobna letu 1930, vsakodnevno nas obveščajo o naraščajoči brezposelnosti, ekstremnih goljufijah kriminalu, ekstremnih vročinskih valih in elementarnih nesrečah…..

Pri prvem kvadratu 24. junija 2012 je bil Uran na fiksni zvezdic Algenib kar je znak prihajajočih reform. Možno je, da se bodo tako aktivnosti in pritiski še bolj okrepili.

Drugi od sedmih dovršenih kvadratov, ki je nastopil v sredo 19. septembra 2012 pa prinaša tudi sporočilo. V kvadratu med Uranom in Plutonom je vpet tudi Merkur, planet miselnih aktivnosti in komunikacije se nahaja v Tehtnici ravno tako v kvadratu s Plutonom in istočasno v opoziciji z Uranom. Kombinacija treh planetov bo prinesla intenzivne in poglobljene razprave, veliko bo govorjenja. Prišlo naj bi tudi do prenagljenih odločitev in hitrih odločitev, istočasno v kvadratu z Plutonom pa tudi do globalnih sprememb in katarz.Če v karto odtipkamo še asteroide in planetarne pozicije dobimo novo podobo. Pal-las, ki se nahaja v konjunkciji z Uranom, menim da bo kljub grozečim aspektom na nebu prišlo do hitrih rešitev.

In kaj nas čaka ?

Ta aspekt prinaša potrebo po svobodi in ponovnem začetku. Lahko rečemo, da gre za generacijsko revolucijo v našem življenju. Deluje globalno in prinaša bolj težavno obdobje v našem življenju, saj bo polno ovir. Skušajmo biti mirni strpni in potrpežljivi. Ko bo tranzit minil , gre življenje po starem naprej, vpliv aspekta bomo čutili na globalni ravni.

Položaji planetov nas bodo sili k temu, da vidimo stvari v novi luči, da odkrijemo inovativne rešitve perečih vprašanj v našem življenju, se poglobimo v sebe in s tem s skupnimi močmi prebrodimo krizo 21.stoletja.