Splošne napovedi za novo Luno in sončni mrk v Kozorogu :

26. decembra 2019 , ob 05:13 , Luna sreča Sonce, v Kozorogu.  Ta mlada Luna  je istočasno tudi Sončev mrk. Dejanski pojav Sončevega mrka bo viden iz večine Azije, vzhodne Afrike, Indonezije in severne Avstralije, seveda pa bo vplival – in že vpliva – na nas vse. Kljub blagodejnem vplivu zadnjega mrka pa bi vam svetovala previdnost , saj so energija mrka močne  in jih težko ukrotiti ter obvladati.

Ker pa nam življenje nam z neba krojita Kozorog in njegov vladar Saturn se pripravite na to, da boste prevzeli več odgovornosti in trdneje delali. Če boste, dobite čez nekaj časa nagrado na določen način. Če ne, se boste znašli v bolj omejeni ali utesnjeni situaciji. Lahko bi vas postavili na odgovorno mesto ali pa bi imeli več opravka z avtoritetami.  Življenje bo zaradi planetov v Kozorogu postalo bolj resno ali oteženo. Za premislek je sicer dober, tako lažje preverjamo koliko daleč smo od resnice. Ne glede na starost, veliko pridobite v tem času. Pogajanja z starejšimi ljudmi bo postalo potrebno. Vendar pa ni razloga, da bi zaradi bolj temačnih okoliščin postali determinirani, vse mine!si mrki prinašajo zaključek in začetek nečesa novega. Med mrkom imate občutek, kot da greste po cesti v neznano. Zelo neverjetno je, da boste šli nazaj tam kjer ste prej bili, ker se boste kasneje občutili bolj izkušeni.

Jupiter se trenutno nahaja na 5 ° Kozoroga in bo zaradi svoje bližine  močno vplival na ta mrk. Konjunkcijo z Luno bo tvoril v času mrka, z Soncem  že naslednji dan  27.12.2019 ob 19:25 po srednjeevropskem času srečala na 5 ° Kozoroga. Če se mrk sreča z Jupitrom planetom širitve, ekspanzije  se vsaka stvar, dogodek ali dejanje poveča! To prinaša večjo  samozavest in optimizem. Materialne stvari, posebno status simboli, boljša služba ali promocija je bolj verjetna. Če ste do sedaj na karkoli čakali da bi uresničili, potem je ob tem času najbolj ugoden čas zato. Privlačni boste za tiste ali tisto stvar, kar  v tem obdobju najbolj potrebujete oz. kar vam je pomembno.  Jupiter vas bo  spodbudil ali silil v dolgotrajne spremembe. Kašne spremembe vas čakajo, pa je  odvisno od vaše osebne karte . Obdobje pred nami zna biti stresno, končne  spremembe pa koristne in dobrodošle. 

Konec decembra se bo planetom v znamenju  Kozoroga pridružil še Merkur in ta ostane do 16 januarja 2020.  Tako bo 5 planetov potovalo po znamenju Kozoroga. Močno zasedeno znamenje Kozoroga pa bi znala zaradi planetne gostote delovati tudi ekstremno. V začetku leta tudi Mars spreminja svoj domovanje iz Škorpijona se bo pomaknil v Strelca. 

V začetku  leta nas čaka še ena planetarna sprememba in sicer  se trenutno še retrogradni Uran na nebu ustavlja in se pripravlja za obrat, ki se bo zgodil 11.1.2019 dan pred eksaktno konjunkcijo Saturna in Plutona. Uranovo direktno gibanje se prične  nekaj ur po prihajajoči polni luni.

Preberite več o mrkih

Kako analiziram lunacije in mrke v osebnem horoskopu

2019-12-26|Komentarji so izklopljeni za Kako analiziram lunacije in mrke v osebnem horoskopu

Skozi več kot 20-letno prakso sem spoznala, da so pri interpretacija astrološke karte mrki izredno pomembne močne točke, ki osvetlijo tisti del življenja, ki se ga dotaknejo. Poleg grafičnega prikaza vašega horoskopa  izračuna mrkov [...]

Mrk v aspektu z rojstnimi planeti

2019-12-22|Komentarji so izklopljeni za Mrk v aspektu z rojstnimi planeti

Vsi mrki prinašajo zaključek in začetek nečesa novega. Med mrkom imate občutek, kot da greste po cesti v neznano. Zelo neverjetno je, da boste šli nazaj tam kjer ste prej bili, ker se boste [...]