Sonce sekstil Neptun

Sonce  sekstile Neptun

3. maj 2017
2. januar 2018
6. maj 2018
4. januar 2019
8. maj 2019
7. januar 2020
10. maj 2020
8. januar 2021
13. maj 2021
10. januar 2022
15. maj 2022

Neptun je planet velike senzibilnosti tako normalne kot paranormalne, je gospodar tistega območja nikogaršnje zemlje,  ki je na meji med genialnostjo in norostjo. Njegove ključne besede so recesivnost,  pasivnost,  sanje,  domišljija,  fantazija,  zmešnjava,  kaos nejasnost,  skrivnost,  prevara genialnost.  Poleg vsega naštetega je Neptun tudi astrološki signifikator misticizma in žrtvovanja. Vlada vsemu, kar nam pomaga, da zbežimo od realnega sveta vsemu nematerialnemu in nenormalnemu. Z njegovo pomočjo bežimo v tako imenovano idealno življenje ter okoliščine, ki so del iluzije in Neptunove zamegljenosti nad situacijo, v kateri se nahajamo. Pomaga nam pri naši ustvarjalnosti in spodbuja našo domišljijo.

Pozitivni tranzitni aspekt med Soncem in Neptunom poveča občutljivost in nagnjenje k mističnemu življenju. Aspekt aktivira domišljijo, navdušenje in nas naredi dojemljive za razne vtise tako notranje kot tudi zunanje.

Neptuna v tranzitu je izredno težko razlagati saj na tiste,  ki imajo v osebni astrološki karti Neptuna  poudarjenega delujejo izredno močno,  medtem ko na ostale  skorajda neopazno.

Vsekakor pa aspekt prinaša obdobje,  ko se dogajajo se nam dogajajo čudovite stvari v katerih bomo uživali in se nagibali k temu,  da bomo počeli stvari, ki nas navdihujejo. Rezultati  aspekta so lahko ustvarjalni dosežki obogateni z kreativnostjo. Skratka idealen čas, da svojo bolj skrbno in občutljivo plat izrazite tako, da služite drugim in s tem boste občutili spodbudo za svojo samozavest in osebno zadovoljstvo.