ZNAMENJE DOMICILA: KOZOROG, VODNAR
VLADAR DESETE HIŠE
BARVI: ČRNA, SIVA
DAN: SOBOTA
KOVINA: SVINEC

Saturn je najbolj oddaljen planet sončnega sistema, kar jih je poznala antična astronomija, ter tudi zadnji tako imenovani “osebni” planet. V tradicionalni astrologiji velja za velikega malefika – zlobneža. Zodiak obkroži v malo manj kot 30 letih. V grški mitologiji je bil Saturn bog Kronos, kar po grško pomeni čas, zato je tudi planet Saturn povezan s časom, staranjem, tradicijo in modrostjo.
Saturn se zaradi svoje povezanosti s starostjo, omejitvami in smrtjo imenuje tudi Oče čas. Astrološko se to kaže že v dejstvu, da je planet sovražnik obeh svetil, Sonca in Lune in da je v njunih znamenjih Levu in Raku najšibkejši.

Obdobja, ko je bil Saturn v določenem znamenju


Saturn je povezan s strahom, melanholijo ter malodušjem in so celo njegove največje vrline, kot so samodisciplina, varčnost in previdnost ne pridejo do izraza. Toda tudi Saturn je del astrološke celote v kateri ima svojo vlogo in pomen in je zato enako pomemben kot drugi planeti.

MEJE IN OMEJITVE
Saturn je nekakšen odgovor na Jupitrovo brezmejnost. Njuna različnost se, tako kot pri Soncu in Luni, odraža v dejstvu, da je Saturn šibak v Jupitrovem najmočnejšem znamenju Raku, Jupiter pa se najslabše počuti v Kozorogu. Brez Saturna v življenju ne bi bilo nobenih meja. Če je Jupiter večni “da”, je Saturn večni “ne”, ki nam kaže, kdaj moramo odnehati in nas skozi samo odrekanje in odtegovanje plačila za trud vodi po poti dozorevanja. S pomočjo Saturna se soočamo s svojimi omejitvami, med katerimi je prav gotovo najpomembnejša umrljivost, ki nas opozori, da nam je dan le omejen čas v katerem moramo uresničiti svoje življenjsko poslanstvo. Prav zato je Saturn planet ambicij, ciljev in dosežkov in kot tak vladar resnega in zemeljskega Kozoroga. Saturn pooseblja lastnosti, ki so nam potrebne za doseganje ciljev, to pa so poleg odločnosti (Mars) in sreče (Jupiter) predvsem delo, disciplina in vztrajnost. Med pozitivne lastnosti  tipov ljudi spadajo tudi danes morda malo staromodne vrednote, kot sta uglajeno vedenje in skrb za ugled.

SATURN IN ČLOVEŠKO TELO
Saturn vlada kostem – zlasti zobem in kolenom, stopalom, vranici in koži, zato ljudje z slabo aspekti-ranim Saturnom pogosto trpijo za luskavico in izpuščaji.

KLJUČNE BESEDE POVEZANE S SATURNOM
Ambicije, celibat, ded, disciplina, dolg, frustracija, hlad, izguba, modrost, neprijaznost, neuspeh, odgovornost, omejitve, resnost, samota, smrt, staro, strah, tradicija, vztrajnost, vzdržljivost, zvestoba, žalost, koncentracija, trpljenje, odpoved, redukcija, težavnost, togost, hladnost.

ASTRONOMIJA
Saturn je zadnji planet viden z prostim očesom. Ima manjšo gostoto, njegov premer je 120.000 km. Ima več satelitov in je obdan z obroči. Sonce obkroži v 29 letih in 167 dneh.

SATURN V HIŠAH
Hiša v kateri imamo planet Saturn, nam bo povedala, katera so področja, kjer nosimo bremena in kje se izražajo. Je tudi življenjsko področje, kjer se moramo učiti počasi, vztrajno in pazljivo.

SATURN V ZNAMENJIH
Znamenje v katerem je Saturn, kaže, na kakšen način uresničujemo sposobnost koncentracije in discipline v življenju in na katerem področju našega življenja se bodo pojavili največji problemi.

Astro  novice.

Prijavite se na prejemanje astro novic. Vpišite svoj elektronski naslov in kliknite “Pošlji”

Zahvaljujemo se za vaše sporočilo.
Vaše sporočilo ni bilo poslano, prosimo poskusite kasneje.

Continue Reading

Naredite prvi korak !

Pokličite (386) 41 544 020  ali pošljite 

POVPRAŠEVANJE

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.