Avada Car Dealer News

Pluton je rimski bog podzemnega sveta, v grški mitologiji je bil to Hades. Bil je sin Krivonosa in njegove žene Ree, brat Zevsa in Pozejdona (v Rimu Jupitra in Neptuna). Pridružil se je bratoma, ko sta se borila proti požrešnemu očetu Kronosu. V njegovo cesarstvo ne prodre niti žarek svetlobe, vhod pa čuva troglavi pes Cerber.    Grški Hades, kasneje rimski Pluton, ni nikoli zapustil svojega podzemnega kraljestva. To je storil samo takrat, ko je ugrabil Persefono, svojo ženo, s katero srečno živi in vlada podzemnim dolinam petih rek. V človeku simbolizira notranji temni svet in tudi najbolj arhaične predele psihe. Pravijo mu gospodar smrti, toda on vlada tudi začetkom vseh stvari. Pluton je zadnji odkriti planet sončnega sistema (šele leta 1930), kar mnogi povezujejo z začetki atomske dobe. Njegova masa je približno stokrat manjša od Zemljine. Predpostavljajo, da je zgrajen iz zmrznjenega metana in vode. To je planet, ki je najbolj oddaljen od Sonca. Njegovo zvezdno leto traja 247,7 leta (toliko časa potrebuje, da obkroži Sonce). Dokler niso leta 1978 odkrili njegovega spremljevalca, so mislili, da morda sploh ni planet, ampak samo luna kakšnega drugega nebesnega telesa, morda izgubljenega v vesolju. Ker pa sateliti ne morejo imeti satelitov, je odkritje njegovega spremljevalca Harona ovrglo vse dvome o tem, ali je planet ali ne.

Pluton v horoskopu

Pluton vlada Škorpijonu. Mesta višine, s tem pa tudi mesta dna, mu še niso določili. V Biku je v izgonu. Predstavlja izziv za uničevanje, fuzijo in transformacijo. V človeškem telesu vlada reproduktivnim organom, hipofizi in izrastlinam. Vlada vsemu, kar je skrito: odpadkom, atomski energiji, fobijam, obsesijam, začetku in koncu, smrti in rojstvu. Deluje počasi, toda neizogibno. Področje, kjer v horoskopu je, je zaznamovano z nujnostjo samostojnega in odgovornega reševanja problemov .Hiša, v kateri je, pa človeku prinaša vse najboljše in tudi vse najhujše, saj se Pluton najraje izraža v ekstremih.

Tranzit pomeni prehod tekočega planeta preko fiksnega planeta ali točke v natalni karti. Svetila – Sonce in Luna – in planeti potrebujejo različno dolgo, da prekoračijo vsa znamenja. Kakor smo pri obravnavanju pomenov planetov spoznali, potrebuje npr. Luna 28 dni, medtem ko potrebuje Pluton skoraj 248 let. S tem potuje Pluton skozi vsa 12 znamenj povprečno 3000- krat počasneje kot luna.

Bistven je izstop iz igre storilec-žrtev. Naučiti se uporabljati moč oz. sposobnost vplivanja na druge v pozitivnem smislu. Sposobnost velikega psihološkega razumevanja

Pluton stoji s tem več let in mesecev v enem in istem znamenju in več mesecev celo na stopinji in se v enem letu premakne samo za dve ali tri stopinje. Poleg tega je eden najbolj nemirnih planetov in večkrat niha sem ter tja.


Če pa bi si pogledamo premik svetila Lune, ugotovimo, da stoji povprečno 2 uri v določenem znamenju. Sonce, Merkur in Venera potrebujejo ca. 1 dan za eno stopinjo, Mars in Jupiter več dni, Saturn, Uran in Neptun pa več tednov do mesecev.
Če potuje npr. Pluto preko mesta, kjer stoji vaš Ascendent, to traja več mesecev. Če potuje Luna preko istega mesta, bo zato potrebovala le nekaj ur. Zaradi tega imajo neosebni planeti in k tem prištejemo posebej Plutona, Neptuna, Urana in Saturna, ki bolj počasi tečejo, veliko bolj dolgotrajne vplive kot hitri ali osebni planeti. K osebnimi planeti prištejemo – Sonce, Luno, Merkurja, Venero, Marsa in Jupitra, ker počasni planeti veliko dalj časa »vplivajo« npr. na Ascendenta ali kakega drugega na talnega planeta kot hitrejši planeti in svetila.


Tematika torej, ki jo opisuje počasen planet aktualna več mesecev ali celo leta in pokaže veliko bolj globlje posledice na življenje kot hitrejši planet. Iz tega sledi pravilo: »Dalj časa ko traja tematika tranzita, tem bolj pomembna je ta tema.«

vir: internet in knjige