Zodiakalna znamenja delimo v štiri skupine in vsak je v analogiji s tremi znamenji zodiaka. Elementi opredeljujejo značaj. Poudarjenost elementa ognja ustreza kolerikom, zemlja melanholikom, zrak sangvinikom in voda flegmatikom.

PRIPADNOST ELEMENTOV PO ZNAMENJIH

Ogenj je mešanica toplega, žarečega in suhega. Pripada Ovnu, Levu in Strelcu.

Zrak je mešanica toplega, plinastega in vlažnega. Pripada Dvojčkom, Tehtnici in Vodnarju

Zemlja je mešanica hladnega, trdnega, in suhega. Pripada Biku, Devici in Kozorogu.

Voda je mešanica hladnega, tekočega in vlažnega. Pripada Raku, Škorpijonu in Ribam.

OGNJENA ZNAMENJA

Značaj ljudi s poudarjenim ognjem je močan, samozavesten in hkrati agresiven. So prežeti z optimizmom in željo po dobrem življenju. Radi imajo novitete, ne bojijo se tveganja in znajo izkoristiti ugodne priložnosti. Njihove negativne lastnosti so lahko brezobzirnost, ekstravaganca, nagnjenost k ekscesom, pretiran ponos ali neusmiljenost. V človeku ognjena znamenja predstavljajo stanje njegovega duha.

VODNA ZNAMENJA

Element vode se kaže v instinktu samozaščite, plahosti, včasih celo v nagnjenosti k samouničenju. Ljudje, pri katerih v rojstni karti prevladuje voda, so nezaupljivi do drugih, hkrati pa so zelo občutljivi in usmiljeni. Svoja globoka čustva zelo težko razkrijejo. Preveč so čustveni in zato na hitro podležejo vplivom okolice.

ZEMELJSKA ZNAMENJA

Zemlja predstavlja vse, kar je otipljivo, taka oseba je usmerjena k materialnim stvarem – veliko tega elementa imajo praktični ljudje, znanstveniki, gradbeniki in fiziki. Skratka ljudje, ki verjamejo samo v tiste stvari, ki so spremenljive. Dejstvo je, da je civilizacija v svojem materialnem pogledu njihovo delo, posledica razvoja fizičnega sveta. Vendar pa je izguba idealizma in spoštovanja za abstraktne in duhovne strani življenja (ki jih danes še kako občutimo) njihov velik greh.

ZRAČNA ZNAMENJA

Zračni element prinaša prefinjenost, nagnjenost k umetnosti in znanosti, posebno z abstraktnega in teoretskega vidika. Osebe, ki v svojem zapisu karte nosijo veliko zraka, so polni idealizma. Radi se družijo z intelektualci. Prisotnost zraka pa jih na trenutke oddaljuje od stvarnosti in praktičnega življenja, izgubljajo čas s sanjarjenjem, raje se ukvarjajo z idejami kot pa s konkretnimi stvarmi. Med njimi najdemo oblikovalce, arhitekte ter socialne in religiozne idealiste.

Astro  novice.

Prijavite se na prejemanje astro novic. Vpišite svoj elektronski naslov in kliknite “Pošlji”

Zahvaljujemo se za vaše sporočilo.
Vaše sporočilo ni bilo poslano, prosimo poskusite kasneje.

Continue Reading

Naredite prvi korak !

Pokličite (386) 41 544 020  ali pošljite 

POVPRAŠEVANJE

Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.