Danes Luna potuje po znamenju Strelca in počasi prehaja v konjunkcijo z Merkurjem. Ekzaktna konjukcija bo nastopila v večernih urah, kljub temu, pa že čez dan prinaša odlično priložnost za gojenje pozitivnih misli.
Lunin prehod skozi znamenje Strelca prinaša energijo optimizma, širjenja zavesti in pustolovščine. Znani smo po tem, da se pod vplivom tega znamenja odpremo novim idejam, filozofijam ter iščemo višji smisel življenja.
Luna v konjunkciji z Merkurjem obeta poseben trenutek, kjer se čustvena in intelektualna sfera povežeta. Merkur predstavlja komunikacijo, razmišljanje in izmenjavo informacij, zato bo ta konjunkcija spodbujala jasnost v izražanju čustev in misli.
Izkoristite  astrološke vplive čez dan za gojenje pozitivnih misli. Razmislite o svojih ciljih, načrtih ter o tem, kako lahko s pozitivno naravnanostjo premagate morebitne ovire. Energija konjunkcije Luna-Merkur lahko pomaga bolj zavestno izraziti svoje občutke ter komunicirati z jasnostjo.
Ponoči pa je ob 02:24 je Merkur vstopil v kvadrat z Neptunom, kar prinaša izzive in možne zmede v komunikaciji, odločanju ter prometu. Hkrati pa ob 18:21 Pluton vstopi v retrogradno senco na 29°38′ Kozoroga, kar lahko prinese notranje preobrazbe in ponovno ocenjevanje globokih vprašanj.
Kvadrat med Merkurjem in Neptunom vedno opozarja. Bodite previdni z mislimi, besedami (govorjenimi in pisanimi), komunikacijo, odločitvami in v prometu. Energija aspekta je podobna retrogradnemu obdobju, zato preverite vse, preden začnete karkoli pošiljati ali se odločate.
Danes je Luna v znamenju Strelca in počasi prehaja v konjunkcijo z Merkurjem. To izjemno astrološko srečanje se bo zgodilo zvečer, vendar pa nam že čez dan prinaša odlično priložnost za gojenje pozitivnih misli.
Lunin prehod skozi znamenje Strelca prinaša energijo optimizma, širjenja zavesti in pustolovščine. Znani smo po tem, da se pod vplivom tega znamenja odpremo novim idejam, filozofijam ter iščemo višji smisel življenja.
Ko Luna počasi prehaja v konjunkcijo z Merkurjem, se obeta poseben trenutek, kjer se čustvena in intelektualna sfera povežeta. Merkur predstavlja komunikacijo, razmišljanje in izmenjavo informacij, zato bo ta konjunkcija spodbujala jasnost v izražanju čustev in misli.
Izkoristite te astrološke vplive čez dan za gojenje pozitivnih misli. Razmislite o svojih ciljih, načrtih ter o tem, kako lahko s pozitivno naravnanostjo premagate morebitne ovire. Energija konjunkcije Luna-Merkur lahko pomaga bolj zavestno izraziti svoje občutke ter komunicirati z jasnostjo. Trenutno se nahaja v znamenju kozoroga na 3. stopinji, prinaša močno in vzdržljivo energijo. Opozorilo je, da ne nasedate lažnim informacijam, objavam ali zgodbam. Bodite previdni in ne verjemite vsemu, kar slišite. Energija Marsa v kozorogu kaže na moč, vztrajnost in sposobnost preživeti težke okoliščine. Mars v kozorogu, ki se približuje sekstilu s svojim dispozitorjem Saturnom, dodatno podpira posameznika, ne le s strani tistega, ki ga ima ob sebi, ampak tudi s strani družine. Mars v kozorogu simbolizira vztrajnost, potrpežljivost in sposobnost doseganja ciljev skozi trdo delo.
S podporo Saturna in družine, se lahko dosežejo veliki cilji. Kljub izzivom, ki jih prinaša retrogradnost Plutona, je ta čas tudi priložnost za notranjo preobrazbo in ponovno vrednotenje, kar lahko vodi do trajne rasti in uspeha.