ZNAMENJE DOMICILA: ŠKORPIJON
VLADAR OSME HIŠE
BARVA: ČRNA
DAN: NOBEN
KOVINA: PLUTONIJ

Pluton je sovladar Škorpijona, katerega tradicionalni vladar je Mars. Njegovo zvezdno leto traja približno 248 let. Odkrit je bil šele leta 1930, zato astrološko še ni povsem pojasnjen, vsekakor pa je povezan z razvojem atomske energije. Simbolizira uničevanje, nevidne sile, podzavest, regeneracijo, transformacijo. V rojstbem horoskopu nakazuje področje na katerem bomo v življenju doživljali najhujše krize in preizkušnje.

Pluton, planet moči in preobrazbe, igra ključno vlogo pri oblikovanju naših osebnostnih lastnosti in življenjskih vzorcev. Razkrivamo vam, kako lahko Plutonovo znamenje razkrije najgloblje preobrazbe v vašem življenju ter kako vpliva na vašo inherentno moč in potencial za ponovno rojstvo. Pluton je mogočen planet, sovladar Škorpijona, prinaša s seboj energijo globoke preobrazbe in močno vpliva na različna področja posameznikovega življenja. Z astrološkega vidika ga povezujemo z vodenjem osmo  hišo, barvo črno, kovino plutonij, ter odsotnostjo dneva, saj deluje kot nevidna sila v podzemlju astrološke interpretacije.

Plutonova Energija:

Pluton je bil odkrit šele leta 1930, kar astrologom predstavlja izziv v razumevanju njegove vloge v astrologiji. Simbolizira uničevanje, nevidne sile, podzavest, regeneracijo, ter predvsem, transformacijo. Njegovo zvezdno leto traja približno 248 let, kar ga uvršča med počasne in generacijske planete. Predvsem je povezan z razvojem atomske energije, kar mu daje vlogo ključnega igralca v globalnih preobrazbah.

Pluton in Transformacija:

Pluton želi popoln nadzor in vlado nad ljudmi ter okoliščinami. Deluje na nezavedni ravni, v podzemlju naših misli, ter uporablja komaj zaznavne načine manipulacije. Povezan je s tistim, kar je skrito, prikrito in zamaskirano. V horoskopu nakazuje področje, kjer bomo doživeli najgloblje krize in preizkušnje, a hkrati prinaša močno zdravljenje in regeneracijo.

Pluton in Človeško Telo:

Ob odkritju Plutona je prišlo do velikega napredka v psihoterapiji, ki vključuje raziskovanje podzemlja človeške psihe in odkrivanje skritih travm. Pluton je povezan s področji, kot so psihoterapija, kirurgija in raziskovanje. Skozi bolečino in preobrazbo, ki jo prinese, omogoča ozdravitev na različnih področjih, kot so vrednotenje sistema, življenjski slog, razmišljanje ter ravnanje z denarjem in boleznimi.

Ključne Besede Povezane s Plutonom:

Moč, vpliv, oblast, dominantnost, sila, pritisk, zatiranje, izsiljevanje, manipulacija, vplivanje, sugestija, magija, smrt, umor, preobrazba, terapija, fiksacija, ekstremna strast, maščevanje, raziskovanje, vse ali nič.

Pluton v  Znamenjih:

Plutonova pozicija v hiši kaže na področje, kjer se pojavljajo življenjske preizkušnje in transformacije. Znotraj znamenja pa predstavlja ranljive točke generacije, s čimer vpliva na kolektivne izzive.Pluton, nevidna sila, ki prebuja najgloblje plasti človeškega bivanja, nas sooča z izzivi in obenem prinaša možnost za popolno preobrazbo. Razumevanje njegove vloge v osebni astrološki karti lahko pripomore k usmerjanju lastnih moči in prevladovanju nad življenjskimi izzivi. Vpliva na celotne generacije  ljudi, rojenih v istem obdobju.Oven: Voditelji, neustrašni pred izzivi, z močno željo po neodvisnosti.

V astrologiji Plutonovo znamenje odraža področje življenja, kjer boste doživeli najgloblje preobrazbe. Ta počasen planet preživi v vsakem znamenju od 12 do 31 let, kar ga uvršča med generacijske planete.

 • Oven
 • Bik:
 • Dvojčki:
 • Rak:
 • Lev: Karizmatični, ustvarjalni, z močno voljo in željo po izražanju.
 • Devica: Analitični, usmerjeni v podrobnosti, z željo po izboljšanju sebe in okolja.
 • Tehtnica: Iščejo ravnotežje in harmonijo, doživljajo preobrazbo skozi odnose.
 • Škorpijon: Intenzivni, strastni, skozi življenje doživljajo globoke preobrazbe.
 • Strelec: Pustolovski, filozofski, iščejo resnico in smisel življenja.
 • Kozorog: Ambiciozni, disciplinirani, privlačijo jih strukture moči.
 • Vodnar: Inovativni, napredno misleči, prisiljeni uvajati družbene spremembe.
 • Ribi:

Pluton v hišah:

Poleg Plutonovega znamenja lahko hiša  kjer se Pluton nahaja v vaši rojstni karti in aaspekti  razkrijejo dodaten vpogled v intenzivne ali transformativne izkušnje ter skrite prednosti v vašem življenju.

Pluton v tranzitu :

Vastrologiji ima Pluton v tranzitu močan vpliv na posameznikovo življenje. Pluton je povezan z globokimi preobrazbami, regeneracijo in močjo, zato njegovi tranziti pogosto označujejo obdobja intenzivnih sprememb. Njegov vpliv sega onkraj površinskih sprememb in lahko razkriva skrite plati osebnosti ter prinaša priložnosti za notranjo rast.

Pluton v tranzitu lahko vpliva na različna področja življenja, od odnosov do kariere, od duhovne rasti do osebnih transformacij. Posamezniki se lahko znajdejo pred izzivi, ki zahtevajo globoke spremembe v načinu razmišljanja, čustvovanja ali delovanja. Ta obdobja so lahko intenzivna in zahtevajo globoko samoanalizo ter pripravljenost za prilagajanje na spremembe.

Pomembno je tudi opozoriti, da lahko Pluton v tranzitu prinese končne spremembe, včasih pa tudi končne zaključke ali preobrate v določenem obdobju življenja. Posamezniki se lahko znajdejo pred potrebo po opuščanju starih vzorcev, odnosov ali karierne poti, da bi naredili prostor za nekaj novega in bolj avtentičnega.

Da bi se uspešno soočili s Plutonovim tranzitom, je pomembno, da  razvijajamo notranjo moč, sprejemamo spremembe ter se odprto in iskreno soočamo s svojimi globokimi čustvenimi in psihičnimi procesi. Astrologi pogosto svetujemo, da se posamezniki med tranzitom posvetite samospoznavanju, duhovnemu razvoju in raziskovanju svojih notranjih potencialov.