Vsi mrki prinašajo zaključek in začetek nečesa novega. Med mrkom imate občutek, kot da greste po cesti v neznano. Zelo neverjetno je, da boste šli nazaj tam kjer ste prej bili, ker se boste kasneje občutili bolj izkušeni in poučeni.

Mrk v aspektu z Soncem

Uveljavili bi lahko vašo željo in potrebna bo odločitev, ki pa je ponavadi pomembna. Torej sedite tedaj »sami za volanom«. Pozornost bi lahko prevlekli nase in povečal bi se lahko vaš občutek svoje lastne pomembnosti. Pozitivno lahko koristite ta čas za učenje, kako postati bolj predrzni (če imate s tem problemom), vendar pazljivo! Sonce predstavlja splošno moškega in pomembne ljudi, bi lahko imeli v tem času opravka z takimi osebami.

Mrk v aspektu z Luno

Pripravite se na spremembe, ki bodo lahko pomembne ali pa trivialne, vendar pa zadeve ob mrku ponavadi niso nespremenljive ali stalne. Nekateri bi lahko doživeli bolj emocionalno obdobje pri dogodkih vaše okolice. Domišljija je tedaj bolj aktivna. Vaša mati ali neka ženska igra pomembno vlogo. Pozitivno okoriščanje tega mrka je, da prinese take spremembe, ki bodo za vas ugodne. Ne poskušajte urediti vse pod vplivom mrka, ker redkokdaj tako ostane.

Mrk v aspektu z Merkurjem

V tem času ste več na telefonu in imate več opravka z dokumenti, ki jih bo potrebno prebrati, podpisati ali pa odgovoriti. (dokumenti pa niso vsakdanji). Več obiskov pri drugih ali obratno več ljudi prihajajo k vam. Več ste na poti. Zelo aktivni ste in mentalno opravila so ugodna. Ne nalagajte si preveč dela, da ne boste preutrujeni. Možgani zelo hitro delajo, ne pa nujno telo. Mrk pogojujejo začete izobraževanja ali vrnitev nazaj na šolo.

Mrk v aspektu z Venero

Potrebno bo biti bolj materialističen, polepšati vaše okolje in se več družiti. Postali boste bolj šarmantni in privlačni za druge, poleg tega tudi atraktivni. To je dober čas za srečanja in sestanke, da naredimo vtis na ljudi, da si pridobimo nove obleke in za projekte ki vaše stanje izboljša. Pogoste se začne tudi nova ljubezen pod takim mrkom. Dekorirajte vašo hišo, dom ali stanovanje, načrtujte nakup novih oblačil, čevljev, toilete ali začnite z novim hobijem. Za zabavo je to ravno tako odličen čas. Ta mrk podpira tako, da ponavadi dobite darila in večji dohodek.

Mrk v aspektu z Marsom

Udeleženi boste v neke vrste konflikta s nekom, ne glede kako miren ste vi ali ta človek. Ta mrk podpira fizične aktivnosti, ki vam prinaša pozitivno rešitev. Veliko energije imate ponavadi ob mrku. Najbolje je usmeriti to energijo v športno aktivnostjo ali telesne vaje ali delo na domu! Če to energijo ne uporabite koristno, vodi do surovega obnašanja in včasih tudi nesreče. Če je Sonce ob mrku v konjunkcijo z Marsom, imate ponavadi opravka z avtomobilom – ali ga kupujte ali je potrebno vzdrževanje, ali pa mora iti na popravilo včasih ga tudi razbijete!

Mrk v aspektu z Jupitrom

Če se mrk sreča z Jupitrom, se vsaka stvar, dogodek ali dejanje poveča! To prinaša največjo samozavest in optimizem. Če lahko sanjate, bi lahko imeli ob takem času sanje. Materialne stvari, posebno status simboli, boljša služba ali promocija je bolj verjetna. Če ste do sedaj na karkoli čakali da bi uresničili, potem je ob tem času najbolj ugoden čas zato. Privlačni boste za tiste ali tisto stvar, ar v tem času najbolj potrebujete oz. kar vam je pomembno. Nekatere probleme se bodo rešile. Pazite na to da ne boste dali preveč dolgoročne obljube, kajti ta pozitiven vpliv traja le nekaj mesecev in tako ne boste morda uspeli uresničiti. Zaradi občasnega občutka, da boste že nekak vse rešili, bi lahko pretiravali z hrano ali zapravljali ali.

Mrk v aspektu z Saturnom

Pripravite se nato, da boste prevzeli več odgovornosti in trdneje delali. Če boste, dobite čez nekaj časa nagrado na določen način. Če ne, se boste znašli v bolj omejeni ali utesnjeni situaciji. Lahko bi vas postavili na odgovorno mesto ali pa bi imeli več opravka z avtoritetami. Življenje bo postalo bolj resno ali oteženo. Za premislek je sicer dober, tako lažje preverjamo koliko daleč smo od resnice. Ne glede na starost, veliko pridobite v tem času. Pogajanja z starejšimi ljudmi bo postalo potrebno. Vendar pa ni razloga, da bi zaradi bolj temačnih okoliščin postali deprimirani, vse mine!

Mrk v aspektu z Uranom

To je čas, ko se srečamo z neprevedljivimi zadevami in pripetljaji. Doživimo nenaden obrat zadev. Tisti ki so navajeni delo po načrtu in vedno vedo kaj se bo zgodilo, bi lahko postali prav nesrečni, ker vam to do določene mere ne bo uspelo uresničiti. Tisti, ki so pa veseli novic in razburljivih časov in sprememb, bi lahko bil čas zabaven. Malokdaj bodo se zadeve ki si jih dotikata aspekt med mrkom in Uranom tako kot bi radi. Najbolje bo biti čimbolj fleksibilen in prilagodljiv, takim se bodo stvari še najbolje razvile – včasih še bolje kot je bilo prvotno načrtovano. Tehnologija in nov način pristop do dela v hišah ker sta povezana z aspektom bo postalo bolj pomembno.

Mrk v aspektu z Neptunom

Zadeve zares tedaj postanejo zmedene in nejasne. Ljudje se nam zdijo negotovi, dvomljivi, nezanesljiv in muhasti, odklanjajo da bi se kompromitirali ali pa dokazali, da so goljufiv, lažniv ali celo potuhnjeni. Včasih se vam zdi, da ne morete zadevo dokončno razvozlati. Problematični ste verjetno lahko tudi vi — Morda niste posredni in zadostno odločni. Razmislite dobro o vsem in si poiščite nasvet od tistih, ki jim zaupate, preden boste naredili odločen korak ali stopili v akcijo. Če je možno, odlašajte vse dolgoročne načrte ali uresničenja ali obvez (to velja tudi za pomembne nakupe) in sicer najmanj za šest mesecev, ko bo vpliv mrk pojenjal. Nekateri bi lahko tedaj začeli graditi gradove v oblakih ali pa imeli več interesa za spiritualne zadeve.

Mrk v aspektu z Plutonom

Vsaka sprememba, ki zahteva čas in vztrajnost podpira aspekt med mrkom in Plutom. Zapomnite si, da je včasih potrebno določene stvari »pospraviti in stran zmetati«, da lahko naredimo prostor, za kaj novega. Ta nadomestitev se zgodi šele po mrku. Karkoli izgubite ali se spremeni v tem času bo trajno. Pluto je znan potem, da nikoli ne pusti zadeve tako kot so bile na začetku – torej vrnitve ni!.

Vsi mrki prinašajo zaključek in začetek nečesa novega. Med mrkom imate občutek, kot da greste po cesti v neznano. Zelo neverjetno je, da boste šli nazaj tam kjer ste prej bili, ker se boste kasneje občutili bolj izkušeni in poučeni.

Mrk prinaša pomembne novice o največjih življenjskih dogodkih, take kot je npr. rojstvo, poroka, napredovanje, pomembno potovanje, poslovno pogajanje ali pa npr menjate delovno mesto in začnete drugod z boljšo, ustanovite lastno podjetje ali pa se preselite. Mrk včasih nagradi za dobro delo in prinese slavo. Drugič je ob mrku dana priložnost preverjanja uresničljivost vaših načrtov ali pa se soočamo s težavami, ki silijo k razmišljanju o našem obnašanju.