Mars bo po znamenju  Strelca potoval  od 3. januarja 2020 do 16. februarja 2020. Pred tem se je v znamenju  Strelca nahajal pred dvema  letoma in sicer od  26. januarja 2018 do 17. marca 2018

Mars vlada  Ovnu in sovladar Škorpijona. Na višini je v Kozorogu, v izgonu v Tehtnici in Biku, na dnu v Raku. Predstavlja akcijo, iniciativo, energijo, agresijo. V človeškem telesu vlada mišicam, rdečim krvnim telescem, motoriki. V horoskopu kaže na ambicijo, moč, silo, delo, tekmovalnega duha. Njegova akcija je nenadna. Lahko  je jezen in razdiralen ali pa pogumen in močan. Pokaže spolni nagon in področja, kjer se energija porablja.

Rdeči planet je od nekdaj buril domišljijo zemljanov.  Mars  je tista sila v nas v ki nas in  s katero uresničujemo in izvajamo kar smo si zadali na poti življenjskega razvoja to je na naši sončni poti. Značilnost Marsa v znamenju Strelca je odprtost širokopoteznost,  ki včasih morda meji tudi na predrznost. Prinesel bo nove priložnosti v iskanju resnice. V pomoč nam bo pri iskanju izkušenj, ki bodo širile naš razum. V obdobju njegovega potovanja skozi Strelca bomo širili svoje znanje. Med tem tranzitom bomo bolj motivirani, motila nas bo rutina, hitreje bomo postali nemirni. Zastavljene cilje bomo končevali hitro ali bi jih znali tudi hitro opustiti v kolikor se nam bi zdeli nedosegljivi.

Mars v Strelcu je svobodoljuben raziskovalec , ki se nikoli ne vzdrži izražanja čustev in strasti. Mars v Strelcu deluje ognjeno,  prvo  izreče potem obžaluje,   medtem ko Uran prereže in Saturn poreže.    Marsova strastna energija se bo pokazala, ko bomo vtikali  nos v stari, ki se vas ne tičejo ali obratno.

Bodite previdni z besedami.  Izgovorjena beseda je dejanje. Kot je igra na citre ali aktiviranje jedrske bombe. Kot ukaz (začni igrati, pritisni gumb), predlog (dobro je, da to storiš) ali spoznavno gradivo (ozavestiti stanje in ravnati v skladu s spoznavnim ustrojem človeštva), beseda ima moč. Preden komu strupeno  puščico zabodete naravnost za srce, si vzemite trenutek, da se ohladite.

Marsu v Strelcu res ni mar, kaj si drugi mislijo, ali če pove nekaj, kar bi lahko užalilo druge. “Mogoče je tako tudi  prav!”