Sonce v povezavi Plutonom je kombinacija dveh močnih sil delovanja planetov. Konjunkcija Sonca in Plutona bo prinesla globoke spremembe na osebnem in globalnem nivoju.

Ta energija bo poudarjala potrebo po moči in nadzoru, lahko pa tudi povzročila težave z ljubosumjem in obsesijami. Pri osebnih odnosih se bo potrebno izogibati vsiljevanju moči in manipulaciji. Globalno pa se bo ta energija odražala v različnih oblikah groženj in ustrahovanja. Za osebno ravnovesje bo ključno spoznavanje in razumevanje lastnih občutkov in potreb po moči in nadzoru, ter se izogibati vsiljevanju tega na druge.

Pod vplivom tega tranzita bomo poleg pritiska čutili potrebo po spremembah v svojem življenju, ki bodo, če bodo pozitivne, zelo koristne, če pa bodo negativne, so lahko katastrofalne ! Tranzit nam lahko povzroči krizo identitete in metamorfozo samopodobe. Lahko prinese dramatične spremembe.

Ta tranzit bi znal sprožiti proces čiščenja družbene pogojenosti v korist naravnih instinktov. Pomaga nam bo odkriti in razviti ustvarjalni potencial in vitalnost. To je lahko čas, ko se uglasimo z zunanjim svetom v iskanju notranjega bogastva in vodstva. Pomembno je tudi, da v tem obdobju ne postanemo malomarni, prav tako, da ne sprejmejo kakšnih radikalnih odločitev, saj bi s tem škodovali samo sebi.

Plutonovi tranzit bi znal v prihodnjih dneh prinesti pomankanje energije, občutek nemoči in nas prisiliti, da se soočimo z dejanji, ki so v naši moči in da se znebimo tistega, kar nam je odveč. (stvari in ljudi)

Ta tranzit na zadnjih stopinjah Kozoroga je tudi znak, da se globalno pripravljamo na velik korak naprej in sprejemamo nov začetek. To je namreč predzadnja konjunkcija Sonca z Plutonom v Kozorogu. Zadnja na 29 stopinj Kozoroga se bo dovršila 20 – 21.1.2024

Po dolgih 15 letih pa se Pluton ZA KRATEK ČAS poslavlja od Kozoroga in vstopa 24.1.2023 v znamenje Vodnarja, kar bi znalo prinesti malo olajšanja. Plutonov prehod v Vodnarja bo povečal poudarek na družbeni spremembi, inovaciji in tehnologiji. Prav tako bo poudarek na tem, kako lahko kot družba dosežemo boljše in bolj pravične cilje. Spodbujalo bo tudi individualno svobodo in spodbujalo ljudi k razmišljanju izven okvirov tradicionalnih vzorcev in struktur. Vpliv Plutona v Vodnarju bo lahko vodil do sprememb v političnih sistemih in organizacijah, ki vodijo k bolj demokratični in enakopravni družbi. Vendar pa je treba upoštevati, da bo ta prehod potekal postopno (Kot sem napisala – za kratek čas…) in bo lahko povzročil tudi nestabilnost in nestrpnost do sprememb. Z vstopom v retrogradno fazo se vrne nazaj v znamenje Kozoroga, ki ga dokončno zapusti v letu 2024.

Če pogledamo na vse skupaj bolj pozitivno, lahko Plutonov tranzit do Sonca pomeni hitro (popravljalno) pot v resničnem jazu. Lahko spodbudi našo osebno moč in ustvarjalnost, ki se pojavlja v vašem življenju.