Čez par dni 12.01.2020 nas čaka velika planetarna poravnava  Saturna in Plutona v Kozorogu, ki bo edinstvena že iz tega vidika, da sta  ta dva planeta zadnjo konjunkcijo v znamenju Kozoroga tvorila  v začetku leta 2018 . Ta konjunkcija je za vedno spremenila svet. Bil je to začetek reformacije, verskega kulturnega in političnega gibanja v 16 stoletju, katerega cilj je bila preureditev rimskokatoliške cerkve. Nemški teolog in bivši avguštinski menih,  začetnik reformacije Martin Luther je tega leta razglasil 95 tez, ki so jih njegovi prijatelji iz latinščine v nemščino prevedli v januarju 1518.

https://sl.wikipedia.org/wiki/1517

https://sl.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther


 Nikoli več ne bo tako, kot je bilo, saj konjunkcija prinaša rojstvo novega političnega in gospodarskega svetovnega reda. 

Saturn in Pluton se sicer srečujeta v ciklih vsakih 33 do 38 let, vsaka njuna konjunkcija zaznamuje čas,  v katerem  se dogodi in prinese spremembe na področju okolja,  politike,  socialnih razmer…Saturn je  tudi v planet,  ki govori o javnem redu in miru bi lahko ta prinesel spremembe v družbeno političnem sistemu.

Nikoli več ne bo tako, kot je bilo,  saj konjunkcija združuje močne usodne energije obeh planetov in bi  tako  znala povzročiti težave velikim  inštitucijam,  kooperacijam… Pluton je pri svojem delu  temeljit in  ta konjunkcija ni dobra  za tiste posameznike na položajih, ki so do sedaj izrabljali moč namesto da bi opravljali svojo dolžnost do družbe. Zaradi te  konjunkcije lahko pričakujemo nekaj hudih kriz, morda padec vlad, proteste in nemire razdeljene družbe. Sprožilci sprememb pa so ljudje,  ki so rodili v času prejšnjih konjunkcij  1982 do 1983 in rojeni  od leta 1946 do 1948. Lahko bi jim rekla politični aktivisti, ki bodo naredili nekaj resnega, nekaj velikega  glede korupcije v svetu ter  izničili stare sisteme in prinesli nove. Sistemi so do sedaj služili tistim,  ki so skrivali svoje bogastvo v davčnih oazah  in se na prefinjen način izogibali obveznostim, sistemi so do sedaj služili tistim,  ki so vodili oblast in zlorabljali to moč v prid sebi.  In tisti,  ki so svojo moč, svoj položaj zlorabljali  v sebične namene namesto, da bi ravnali odgovorno in dobro do družbe  ta konjunkcija prinaša izolacijo in konec. 


  

Konjunkcija Saturna in Plutona (po datumih): 

 

 


Kako bosta   Saturn in Pluton vplivala na nas, kaj se lahko naučimo  iz datumov  v preteklosti. 

Ena izmed konjunkcij Saturna in Plutona se je zgodila v začetku oktobra 1914, med prvo svetovno vojno, to je bil trenutek,  ko je prišlo do spremembe vlade. Prinesla je razpad Otomanskega cesarstva,  avstro-ogrske monarhije.   

https://sl.wikipedia.org/wiki/1914


Med letoma  1921 –  1923 se je Saturn postavil  v kvadrat s Plutonom kar sproži totali rizem  in fašizem.  


Med 1939 – 1941 je v času trigona Saturna in Plutona izbruhnila druga svetovna vojna. 


Konjunkcija  Saturna  in Plutona 10. avgusta 1947 prinese razdelitev britanske kolonije na ozemlji  s hindujsko in muslimansko večino,  ter tako nastaneta samostojni državi Indija in Pakistan. 

https://sl.wikipedia.org/wiki/1947


Konjunkcija Saturna in Plutona 07. novembra 1982 v Tehtnici na 27°35′ prinese čas ekonomske recesije ter povzročil najvišjo stopnjo brezposelnosti v ZDA. 

https://sl.wikipedia.org/wiki/1982

Pojdimo zdaj v prihodnost

Nikoli več ne bo tako, kot je bilo, saj konjunkcija prinaša rojstvo novega političnega in gospodarskega svetovnega reda. 

 

  1. januarja 2020 bo Saturn v konjunkciji s Plutonom na 22°46′stopinj Kozoroga, ta bo povzročila spremembo dinamike moči,  ki jo bomo potem čutili še dve leti.  Leto 2020 bo leto velikih sprememb, zgodile se bodo pa če si to želite ali pač ne. Naslednja  konjunkcija Saturna in Plutona  bo  15. junija 2053  14°30′  Rib.

 

Vpliv velike konjunkcije med Saturnom in Plutonom se že čuti. Aspekt je hkrati tudi izredno močan vir energije deluje pa na nas bolj negativno kot pozitivno. Ta prinaša obdobje težkih sprememb. Njegov vpliv nas bo treba sprva soočil z močnimi transformacijami (delovanje Plutona), kar bi nas na začetku sprememb vznemiriti, toda ko se bomo z njim soočili bomo postali izjemno odločni in neusmiljeni (delovanje Saturna). Morda bomo v teh dneh brskali po preteklosti in iskali resnico. Smo v obdobju velikih sprememb, te se bodo zgodile ne glede na to ali si to želimo ali pač ne. Prej, ko bomo spustili tisto, kar že nekaj časa izgubljamo, prej bomo obnovili to področje svojega življenja. Vzorci, ki jih nosimo v sebi in so del naše preteklosti in odgovornosti bodo hrepeneli po preoblikovanju. Na trenutke bi znali biti rudi prestrašeni, zaradi navidezne izgube varnosti in stabilnosti. Ne pozabite, da je izguba nečesa oprijemljivega v obdobju trajanja tranzita znak notranjih psiholoških sprememb. Preobrazbe, ki jih bomo doživeli ob tem aspektu, so pogosto boleče, vendar nujno potrebne, da postanemo bolj prožni in ekonomični. Skratka poštenost, disciplina in ustaljene moralne vrednote so osnovni dejavniki, ki jih moramo v tem trenutku obvladovati.