Kaj potrebujemo za izdelavo astrološke karte ali astroposvet ?

Prvi pogoj za izdelavo astrološke karte je točnost osebnih podatkov in izbira pravega astrologa z večletno prakso. Profesionalna astrološka analiza, ki jo izdela astrolog, je nekaj popolnoma drugega kot računalniška razlaga astroloških kart, ki se ponujajo preko spleta. Izdelava astrološke karte pri astrologu z ogromno prakse nikakor ni primerljiva z računalniškim programom.

Osebni podatki: Ime in priimek si sicer ob naročilu lahko prikrojimo, ker ga astrologi običajno jemljemo zaradi osebne evidence. K tej sodi tudi vaš naslov (potrebujemo ga predvsem zaradi dostave) in naslov elektronske pošte.

Kot astrologinja med razgovorom povprašam tudi po statusu (samski, poročen, ločen, otroci). Ob analizi so mi ti podatki v pomoč. V kolikor se vprašanje nanaša tudi na sinastrijo – partnerstvo, pa potrebujem tudi podatke vašega partnerja.

Podatki, ki so nujno potrebni za izdelavo astrološke karte, so: datum, točen čas in kraj vašega rojstva.

Točen čas rojstva je zapisan v vašem rojstnem listu. Ne le ura, tudi minute in sekunde igrajo veliko vlogo. Štiri minute zamika in karta ne govori več o vas. Točen čas rojstva je zelo pomemben, saj na osnovi ure rojstva izrišemo vašo astrološko karto, ki je na nek način zemljevid vašega življenja. Na izrisu karte določimo vaš podznak. Na nebu se je takrat tvorila točka, ki je vzhajala na obzorju ob uri vašega rojstva. Ker se Zemlja vrti, se ta točka nenehno spreminja. Vsake štiri minute se stopinja vašega pod znaka spremeni, zato je tako pomembno vedeti točen čas rojstva. Na njej se določi stopinja ascendenta ali vrh 1.hiše v vaši natalni karti in z njo astrologi definiramo značilnosti vaše osebnosti. Ascendent pokaže, kako se predstavljamo drugim in kako nas drugi vidijo.

Kako do horoskopa, ko ura vašega rojstva ni zapisana ali ni znana?

Ratifikacija ali izravnava ure je izredno zahtevna metoda za ugotavljanje točnega časa rojstva. V tem primeru je potreben kontakt med astrologom in klientom, ki skupaj na osnovi nekaterih ključnih dogodkov iz preteklega življenja (zakon, rojstvo otroka, smrt staršev, značaja, načina obnašanja in razmišljanja ter dela, s katerim se ukvarja…) določita točno uro rojstva. Na osnovi vseh zbranih informacij astrolog opravi prilagoditev časa rojstva, dokler se ta popolnoma ne ujema z vsemi karakteristikami in dogodki, ki so se zgodili v preteklosti.