INFO2018-09-01T18:55:52+00:00

VAŠA VPRAŠANJA  & NAŠI ODGOVORI

Vprašanja in odgovori – o izdelavi astrološke karte 

Pogosta vprašanja

Rojstna karta je zelo natančen izris položajev planetov na nebu v času rojstva, ta izris pove na kateri točki smo začeli z življenjem in nam daje smernice kako ga izboljšati, saj nas gibanje planetov potiska v prihodnost. Osebni horoskop je rentgen naše duše, lahko pa bi mu rekli zemljevid usode od rojstva pa vse do smrti. Zemljevidi pa so zato, da ugotovimo kje smo in poiščemo pot. Zato je osebna astrološka karta marsikdaj spodbuda, z pomočjo astrologije  se da odgovoriti na vsa življenjska vprašanja, hkrati pa s prognostičnimi tehnikami nakazati pomembne življenjske prelomnice. Rojstna astrološka karta je sestavljena iz veliko več dejavnikov, kot je zgolj sončnega znamenja. Se pravi dnevne komercialne horoskope, ki ji s tako vnemo prebirate vsakdan po internetu. Dejstvo je, da ima od vsak posameznik delček lastnosti, ki se izražajo v hišah in planetih, in te ne stojijo vedno tam, kjer je Sonce. Sonce, ali vašo osebno znamenje, je le vrh piramide, ki kaže energijo do življenja. Horoskop v klasični astrologiji je sestavljen iz štirih komponent, ki jih je potrebno upoštevati.

Individualen horoskop je sestavljen iz veliko več faktorjev, kot je stanje sonce ob rojstvu, torej tistega znamenja, ki ga tako vneto prebirate v časopisu. Človek ima od vsakega znamenja delček lastnosti, ki se izražajo v hišah in planetih, in te ne stojijo vedno tam kjer je sonce. Sonce, ali vašo osebno znamenje, je le vrh piramide, ki kaže le vašo voljo do življenja in smer energije, ki jo vlagati v življenju. Horoskop v klasični astrologiji je sestavljen iz štirih komponent: znamenja, planeti, hiše in aspekti.Astrologija lahko pokaže krizne situacije in jih razjasni. Pomaga pri pojasnitvi duševne vzroke bolezni, tako da pokaže psihosomatske povezave. Interpretacija vsebuje psihološke – astrološke analogije bolezni, možne bolezni in pojasnjuje psihične vzroke za težave, možnosti vplivanja na obstoječe bolezni in daje napotke za preprečevanje bolezni.

Kakšne talente ima oseba? Kje ima probleme in njihovi vzroki? Kakšen je njegov značaj? Kako izgleda oseba? Kakšen glas ima? Kakšna je njegova zunanjost? Kakšne so njegove navade? Kako se vede do drugih? Ali ima prijatelje? Kakšen poklic ima? Kako izgleda njegovo delovno mesto in kaj ima pogosto v rokah? Z čim služi denar? Kakšne partnerje ga pritegujejo? Kako si ureja dom? Kakšne konjičke ima? Kako se obnaša do otrok? Kako pride v stik z drugim spolom? Kako se vede v ljubezni? Kakšne prijatelje in iz katerega sloja so? Kako se obnaša v družbi? Kako ravna z denarjem? Kako se obnaša do otrok? Ali zlahka dobi kontakt? Kakšne lastnosti drugega spola ga ali jo privlačijo? Ali se bavi z športom in če z kakšnim športom? Kakšne avtomobile rad vozi? Kako ga ljudje ocenijo, ko ga prvič vidijo? Kakšen nastop ima ko se z njimi srečuje? V kakšni okolici najraje živi? Kako ureja svoj dom? …. itd

Katera življenjska področja vplivajo vaše ravnanje z denarjem? Kdaj se tam kaj spremeni? Katere možnosti imate zadevo pozitivno spremeniti? Kateri viri dohodkov so vas najbolj koristni? In kdaj so to viri za vas najbolj dosegljivi? Na katere izdatke morate najbolj paziti? Kje potreben vaš poseben trud za dosego pozitivnega finančnega stanja?

Astrološka karta se lahko izdela za več let vnaprej. Pri interpretaciji 7 letnih obdobji se življenje do 84 leta razdeli 12 del po 7 let in tako omogoča vpogled v najbolj pomembne faze vašega življenja od rojstva pa tja do starosti. Dobro narejen horoskop mora vsebovati točen čas (možen je izračun celo na dan točno (+/- 4 dni) določenih dogodkov in njihov opis. Tak horoskop daje vpogled v katero smer poteka vaše življenje. In tako bolje razumeti.

Ali stoji v tem letu /mesecu partnerstvu v središču vaše pozornosti, ali gre za splošno dobro počutje na privatnem ali bolj na poklicnem ali družabnem področju? Kdaj bodo določene življenjske izkušnje pomembne postale? Ali imate v tem letu/mesecu zadosti energije za doseganje vaših službenih ciljev ali bo to leto/ta mesec bolj mirno obdobje? Ali je računati s pomembnimi spremembami in če kje, oz. ali bo šlo tako naprej kot do sedaj? Na katerih področjih in kdaj so možni spori, problemi z notranjimi vrednotami, cilji in upanja.

V letni /mesečni napovedi ne boste našli odgovore na slednja vprašanja: Kdaj bom srečal pravega partnerja? Ali bom zdrav v tem letu? Ali bom dobil povišano plačo, službo, hišo itd.? Našteva pa le ugodne tendenca, v katerih bi tako vprašanje prineslo dobre rezultate, vendar brez vašega dejanja, se ne bo nič zgodilo. Letna ali mesečna napoved ni prognoza in s tem tudi ne odziv dejanskih ali konkretnih dogodkov, ki bi se vam morda lahko pripetili. Kajti če bi bilo tako, da bi vse stalo v zvezdah, bi bili v rokah igre usode. Astrologija pove samo na splošno okoliščine, ne odvzame pa vam lastno voljo!

Izbira astrologa je primerljiva z osebnim zdravnikom. Resen in ugleden astrolog redko sprejema brez predhodne najave, saj se je potrebno predhodno na konzultacijo pripraviti.

Dobro je z astrologom pred obiskom vzpostaviti telefonski kontakt in ga povprašati, s kakšno vrsto astrologije se ukvarja. Sam obisk pa traja najmanj uro in je razdeljen na dva dela. Prvi je analiza in oblikovanje psihološkega profila, drugi prognoza  pomembnih dogodkov, ki bodo obeležili vaše življenje.

 

V Sloveniji se astrološki tečaji množijo kot gobe po dežju. 40 urni tečaji vam bodo sicer prinesli diplomo, ko bi si jo lahko napisali sami, nikakor pa to ni dovolj za delo z klienti.

Večino astrologov meni, da je čas prvega otrokovega vdiha obravnavati kot trenutek rojstva.Utemeljitev za to leži v dejstvu, da je to prvi novorojenčkov stik z življenjem. V trenutku vdiha, ni več odvisen od matere, temveč je samostojno bitje. V nekaterih porodnišnicah se čas  rojstva zabeleži z prerezom  popkovine. V ekstremnih primerih, torej ko uradni čas rojstva ni pravilno zabeležen in se pravilna ura rojstva razlikuje od prave za nekaj minut. Če iz vašega horoskopa podvomim o uri rojstva  predlagam   retifikacijo.

Pri rojenih z carskim rezom velja ura, ki je bila vpisana s prerezom popkovine.

***Enakega mnenja je tudi Michel Gauquelin francoski astrolog, ki deluje na področju statističnih raziskav otrok rojenih s carskim rezom.Ker je astrologija pragmatična, uporablja to, kar ima na razpolagi. Čas rojstva lahko točno ugotovimo in dokumentiramo. Medtem pa se dogodek spočetja zgodi za zaprtimi vrati in od časa pravega spolno občevanja do oploditve jajčeca lahko minejo 48 ur. “Ezoterična razlaga” je, da postane otrok lastna osebnost s prvim vdihom, ki ga naredi neodvisen od matere. /vir internet/

Sonce ne menja znamenje ob polnoči določen dan v vaši časovnem pasu. To stori v popolno neenakomernih časov in točni datum ter čas ko prestopi v druga znamenje se vsako leto spreminja. Ni dobro se zanesti na časopisna znamenja, ker morate to izračunati na podlagi točnega časa, dneva in mesta.

Astrologija ni težka, le knjigo je potrebno vzeti v roke in se učiti, učiti in še učiti.  Študij astrologije traja par let, najbolj kvalitetno  je tisto, ki vam bo po končanem študiju prineslo znanje.  Seveda pa znanje, ki ga pridobite v času šolanja ni dovolj, pomembna je praksa. Naj poudarim, da astrologija še vedno pridobiva na veljavi in poklic astrologa pri nas s strani države ni verificiran. Zato pridobljeni certifikati ali diplome niso pravno veljavni dokumenti, kljub temu pa je šolanje in izobraževanje nujno potrebno za delo s klienti.

smisel za logiko/ Močan Uran v karti, o možnosti koten in v aspektu z Saturnom, Uranom ali Neptunom/,

smisel za sintezo /dobro aspektirano Sonce/, poudarjeno 9.hišo
sposobnost jasnega izražanja/merkur v dobrem aspektu z Jupitrom ali Uranom/
smisel za psihološke analize /poudarjen Pluton in Škorpijon/
vladar 11.hiše je Uran in ta mora biti v povezavi z šesto hišo /naj si bo to planet ali vladar /
povezava z Ageno – zvezdo stalnico  v ozvezdju Škorpijona
Uran, kot vladar 6. hiše dela

Za poklic astrologa je potrebna nadarjenost. Poleg obvladanja astroloških ved je potrebno znanje astronomije, psihologije, matematike, astronomije, medicine in tujih jezikov. Astrolog mora imeti tudi smisel za logiko, sintezo in jasno izražanje in veliko znanja.

Stopite v stik z nami !

Vsem strankam smo v okviru astrološkega svetovanja preko telefona dosegljivi 24 ur na dan. Lahko pa nam pošljete vašo telefonsko številko preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali.

Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in nastavitve piškotkov