Astrološka karta Slovenije in Yugoslavije

Če poznamo horoskop neke države ali organizacije, potem lahko pogledamo, kako kakšen voditelj ali morebitni vodja uteleša nacionalni značaj in njegovega duha. Da lahko posameznik uspe, mora v pomembni meri predstavljati narodove močne, pa tudi šibke točke. Slovenci na primer po vsej verjetnosti nikoli ne bomo spustili na krmilo odločne in pogumne osebe, ker smo večinoma omahljivci, strahopetci in ozkosrčneži do tistih rojakov, ki imajo kakšne prave kvalitete in zmožnosti. Kdor zna razmišljati bolj daljnosežno, lahko ugotovi, da se na določenem območju pač inkarnirajo ljudje, ki imajo podobne karmične dolgove in težave, pa seveda tudi kvalitete. Tako kot posameznik, mora tudi narod skozi številne preskušnje, da bi si ustvaril jasno identiteto, in utrdil svojo voljo, ter požel dobre sadove svojega ustvarjalnega dela. Vsaka slabost in šibkost ga bo avtomatično zadrževala v podrejenosti in odvisnosti.

Horoskop Yugoslavije

Tako, kot stara Jugoslavija je imela Sonce v Strelcu,  to seveda kaže na značaj države, ki temelji na ideologiji in veri v možnost skupnega napredka in ekspanzije. Povrh vsega ima avnojska Jugoslavija še Jupiterja na ascendentu, kar kaže na izrazito ideološko obravnavo vseh stvari, pa tudi na entuziazem, ki ga ideologija vsaj začasno lahko navdihuje. Oba položaja kažeta na izreden napredek in rast, kakršna sta bila za Jugoslavijo značilna – kljub današnjim pretira­nim kritikam – dve desetletji. Sonce je v četrti hiši, kar pomeni povezovalno moč domoljubja in občutka skupne domovine, ta občutek pa ni posebno trden zaradi opozicije Urana iz desete hiše. Ta pogosto menja vrednote in spreminja identiteto ter pomen državotvornih sil.

Sonce je aspektirano na Luno v peti hiši, kar kaže na ljudsko državo, v kateri se lahko izrazi veliko bogastvo značajev in poseb­nosti. Lunin aspekt z Uranom v deseti hiši, ki je na tem mestu vsekakor simbol revolucionarjev na oblasti. Aspekt bi bilo mogoče razlagati kot istovetenje ljudstva z revolucijo in revoluci­onarji, pa tudi občasni diktat v obliki različnih, zelo neprijetnih reformah, npr .agrarnih. Na prehodu iz desete v enajsto hišo sta Mars in Saturn. To kaže na potrebo po širši mednarodni uveljavitvi te države. Zaradi Saturna v bližini Marsa je bila ta uveljavitev zelo težka in postopna, toda zaradi ugodnega aspekta z Jupitrom in Venero (primerna ideologija in politična filozofija, pa tudi darežljivost in gostoljubnost) glede na majhnost in nepomembnost države izredno uspešna. Uran v 10.hiši simbolizira tudi neuvrščenost. Saturn v enajsti hiši lahko pomeni tudi namige o povezavi z državami starosvetnih, tisočletnih kultur (Indija, Egipt), pa o tem, da te zveze države gospodarsko niso bogatile, ampak so jo prej siromašile.

Neptun na poti iz druge v tretjo hišo kaže na sorazmerno zanemarjanje naravnih bogastev (npr poljedelstva), pa tudi prav malomaren odnos do intelektualnih talentov,  oboje znižuje občutek resnične stabilnosti in gospodarske moči. Neptun na tem položaju kaže na sporadično, neorganizirano inventivnost ljudi. Vsekakor je Jugoslavija dežela številnih velikih talentov, s katerimi pa je hranila bolj tujino kot sebe. Neptun med drugo in tretjo hišo kaže tudi na namišljeno samopodobo in na zlagano notranjo komunikacijo v državi. Oboje je koristilo vladajočim plastem (Sonce in Uran v ugodnem aspektu na Neptun), ljudstvu in njegovi ustvarjalnosti pa vsekakor ne. Slab aspekt med Luno in Neptunom kaže celo na nevarnost izrazitega poneumljanja množic. Venera v tretji hiši kaže na to, da so v medijih in notranjih stikih med narodi prevladovale naklonjenost, prijaznost in radoživost, tako da se je redkeje poka­zalo pomanjkanje globljih prijateljskih vezi (Saturn v enajsti hiši).

Aspekt med Marsom in Merkurjem pripoveduje o tem, da se človek v tej deželi uveljavlja predvsem z besedami, pravzaprav s ploho besed, za katerimi morda ni prav dosti vsebine (Dvojček in Strelec veljata za najbolj površni in neobvezujoči zodiakalni znamenji). Zelo zanimiv je tudi Pluton v najtesnejši konjunkciji z Lunino zanko v dvanajsti hiši. Ta popolnoma določno opozarja na to, da ta država odstranjuje nezaželene ljudi v zapore in kazenska taborišča (Goli otok), tako da preprosto izginejo s prizorišča. Ta položaj kaže tudi na zatiranje religioznih skupnosti in na skrajno oviranje svobodnega združevanja ljudi. Aspekt te konjunkcije na Sonce kaže na to, da so državne avtoritete s takim stanjem tesno pove­zane, da to prikrivajo in da so morda tudi same nekoč bile preganjane in zapirane.

Zanimivo je tudi to, da Tito kot izjemno izrazit državnik in precejšen oblastnik ni predstavljen kot Sonce v deseti hiši, ampak kvečjemu kot revolucionar. Sonce v četrti hiši simbolizira narod kot vrhovno avtoriteto. Pač pa je MC avnojske Jugoslavije najbrž na mestu, kjer je Titovo rojstno Sonce v konjunkciji z Lunino zanko. Na mestu, kjer je južna Lunina zanka, in ki pomeni vsekakor precej usodno točko v številnih horoskopih, pa je rojstno Sonce Edvarda Kardelja. Njegovo Sonce je torej padlo v šesto hišo bivše Jugoslavije, kar pomeni, da je Kardelj v prispe­val k njeni notranji strukturaciji, k izenačevanju, pa tudi ustvarja­nju notranjih neravnotežij. Aspekt njegovega Sonca na jugoslovanski Pluton v dvanajsti hiši pa namiguje na to, da je velik del njegove dejavnosti potekal zakulisno in da je bil pogosto udeležen v raznih »čistkah« .

/vir : Aura/
By |2018-09-08T08:25:05+00:00september 7th, 2018|Astrološki članki|

Piškotki

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in nastavitve piškotkov