Moje ime je Sonja. Sem astrologinja.

(Poznate me tudi pod imenom Senja).

V zvezdah se je nekoč zapisalo … Spomini so se odvrteli skozi čas in kakor valovi plime odzvanjajo v sedanjost.

V čas… ko sem koščke svojega začetnega astrološkega znanja sestavljala v mozaik mojih sanj.

Moje ime je Sonja in danes lahko s ponosom rečem, da sem astrologinja. V mislih pa se oziram nazaj v preteklost, v čas mojih začetkov …

Mejno me je privlačilo, že odkar pomnim. Kot otrok sem zrla v nebo in iskala odgovore nekje v daljavi.

Bila sem nekaj posebnega, opišem se lahko kot nepredvidljiva, trmasta, skratka uporniška. Privlačilo me je vse, kar je bilo povezano z besedami ‘ne’ in ‘ne smeš’. Zame mej ni bilo. Ko me je pot vodila v srednjo šolo, sem se začela intenzivno ukvarjati s mejnimi znanostmi in numerologijo. Mislila sem, da bom našla odgovore na svoja večna vprašanja, pa temu ni bilo tako.

Danes vem, da je bila intuicija tista, ki mi je dajala pravilne odgovore na moja vprašanja. Svojo mladost sem preživela v družbi sovrstnikov ali na cesti. Spoznala sem ogromno ljudi, ki jih nikoli nisem sodila po obleki, izobrazbi, narodnosti ali finančnem stanju. Privlačili so me vizionarji, ljudje, ki so bili posebneži, neke vrste prostozidarji in ljudje, ki so sprejemali drugačnost.

Ker nisem imela dolgo obstanka na istem delovnem mestu, sem zamenjala kar nekaj služb. Tako sem spoznavala nove ljudi, med njimi pa je mojo današnjo poklicno pot zaznamovala družinska prijatelja, ki sta živela po načelih ezoterike. Prijatelj se je med drugimi ukvarjal tudi z astronomijo, prijateljica z astrologijo.

Pred slabima dvema desetletjema so se po Sloveniji pričele odpirati komercialne telefonske linije in z željo po novem sem se odločila za sodelovanje s podjetjem, ki je sodelovanje iz področja mejnih znanosti tudi ponujalo. V službo sem bila sprejeta, saj sem bila ena izmed redkih, ki so na ta razgovor s seboj prinesli stare in izrabljene karte. V krogu ljudi, ki so ukvarjali z vedeževanjem, radiestezijo, numerologijo in astrologijo, sem se izvrstno počutila. Tam sem se srečala tudi s pravimi astrologi.

Dan pred odhodom na razgovor sem se s prijateljema dobila na kavi, da ga povprašam za mnenje o tej novi službi. Namesto mnenja mi je »porinil« knjigo Mileta Duporja z naslovom “Ne verujte, proverite”. Dejal je, da je on ne potrebuje in da naj si jo preberem. Ker je bil zaprisežen astronom, se z mojimi kartami ni nikoli strinjal. Potrebovala sem njegov ne, to je bil spet nov izziv. Seveda sem knjigo kar hitro odložila.

Mile Dupor

 

Dve astrologinji sta mi napovedali, da se bom začela ukvarjati z astrologijo, da bom uspešna in medijsko znana ter da bom pisala knjige.

To, da sem znana, sem vedela, saj bila sem znana že takrat. Petkrat tedensko sem bila gostja radijskih hiš nekaj mesecev zapored. Da bom pisala knjige, se mi ni zdelo nič tujega. Ampak, kar se astrologije tiče …

Če sem odkrita, sem se resnično spraševala, od kod jim te nore ideje. Beseda astrologija mi je pomenila »piflanje«, povezovanje in računanje. Ni možno, da kup kamnov vpliva na naša življenja. In potem sem čez mesec dni dobila horoskop, ki mi ga je izdelala ena od astrologinj. Na treh tipkanih listih je bil opisan moj značaj, moja preteklost in delček prihodnosti.

To je bilo pomembno križišče v mojem življenju, saj je bil to trenutek, ko sem se poglobila v znanost in ko sem začela napredovati v znanju.

Podarjeno knjigo sem preštudirala, pa sem mislila, da že vse znam … Žal pa se je ta misel razblinila kot milni mehurček. Saj nisem znala povezati planetov, nisem poznala astronomije, gibanja planetov, osnov psihologije, medicine in še marsičesa. Potem pa je bila na vrsti knjižnica in vse, kar se je nahajalo pod začetnico A. Večjo zmešnjavo sem imela v glavi, bolj sem študirala in se poglabljala v raziskave. S prijateljičinimi izpiski iz predavanj verificirane astrološke šole /psihološka astrologija/ sem se prebila do solidnega znanja. Samo s knjigami in brez njene pomoči, ki mi je pomagala do dobrih temeljev… znanja ne bi nikdar osvojila.

Sprva sem analizirala ljudi, ki sem jih poznala, a hkrati razvijala svojo teorijo za interpretacijo. Leta so tekla, jaz pa sem kot goba pijavka vpijala znanja in informacije o astrologiji, ki so mi prišle na pot.

To je bila pot skromnih korakov in majhnega napredka. Ni še bilo računalnika, ki bi mi izračunal položaj planetov na nebesnem svodu in zato še dandanes kljub sodobni opremi in programom, včasih komu za darilo še ročno izrišem astrološko karto. Internet je bil v povojih, knjižnice v Sloveniji pomanjkljivo založene.

To so bili časi, ko se karte risale »na peš«…

Moj prvi računalnik z astrološkim programom

In ker je risanje kart na peš vzelo ogromno časa semsi bila prisiljena kupiti za tiste čase pregrešno drag računalnik /Compaq – armada/ ob tem pa sem bila postavljena pred novo oviro – računalništvo. Oviro sem spremenila v hobi, astrološki program sem potrebovala za raziskave in učenje astrologije.

Z astrologijo se aktivno ukvarjam več kot dve desetletji, kmalu bo tri. Bila je to pot dvomov, strahov, zmag in porazov hkrati. Če danes pomislim, kako dolga pot je bila potrebna in koliko študija, da sem se prebila do razumevanja jezika simbolov in razbiranja slik nebesnega svoda, lahko z gotovostjo trdim, da je astrološki študij primerljiv z doktoratom in prav je, da dobiva iz dneva v dan večjo veljavo tudi pri nas.

A kljub temu sem imela neko čudovito lastnost. Bila sem zvesta svojim sanjam in verjela sem vase …

Do leta 2010 sem izdelala par 1000 astroloških kart, še vedno raziskujem in pripravljam gradivo za knjigo iz področja astrologije, ki bo nekoč poleg družine verjetno moj drugi največji življenjski projekt.

V privatnem življenju pa čas posvečam mojemu največjemu bogastvu družini – partnerju, hčerki ter sinovoma.

Uran v rojstni karti vlada astrologu

In za konec še kratek izsek mojega horoskopa, spisala ga je moja prijateljica in je »krivec« da sem to kar sem.

Rojstvo samo te je zaznamovalo, tako kot vse – z določeno usodo. Dar intuicije ti je bil položen v zibel.

Rodila si se v sončnem znamenju Vodnarja, Luna pa se je nahajala v znamenju Raka, ki je kotna pod znaku. Položaji osebnih planetov v harmoničnem trigonu mejijo na neko specifično lastnost, ki ji astrologi pravimo genialnost, kajti z lahkoto bereš tuj karakter.

Merkur, planet intelekta in razuma se je v času rojstva nahajal v osmi hiši, kar je zopet potrdilo razumevanje onostranstva.

V času rojstva se je večino planetov nahajalo v zahodnem delu astrološke karte, kar pomeni, da večino svojega časa posvečaš drugim ljudem. Sredina neba v znamenju rib, ki jim vlada mistični Neptun z kulminacijo Venere pa med drugim govori, da potrebuješ poklic, kjer čutiš, da si koristna. To potrjuje tudi Neptun v šesti hiši/sektor službe/, ki ti daje ustvarjalne darove, duhovni impulz in umetniški poklic, ki pride v zrelih letih.

/Zapisano leta 2006, posodobljeno 2020./

Sonja Klopčič

Astrolog

Osebni horoskop – astroposvet

Želite stopiti v kontakt z menoj ?

V kolikor vas zanima profesionalna izdelava astrološke karte na podlagi postavitve planetov v vaši rojstni karti, ki vam bo pomagala bolje razumeti sebe in druge me pokličite na 041 544 020 ali mi pišete na info@astrologinja.si . Za širši opis ponudbe mojih storitev pa vas vabim, da pobrskate spletni strani ali  mi sledite na socialnih omrežjih.

Naredite prvi korak

Pokličite 041 544 020 ali pošljite

POVPRAŠEVANJE
041 544 020