Avada Car Dealer News

Imate partnerja , ki bi ga lahko opisali kot hladnega, kot nekoga, ki le redkokdaj izrazi svoje želje, ali tega sploh nikoli ne naredi? Imate partnerja, ki besedo “Ljubim te”, težko izreče, kljub temu pa se za vajin odnos zelo trudi ? Velika verjetnost je, da boste v njegovi karti našli aspekt med Venero in Saturnom.

Aspekt Venere in Saturna zna biti izredno težaven, saj je tu iskanje ljubezni in sreče področje trpljenja in napora, ki je včasih povezano tudi z globoko žalostjo. Aspekt bi lahko primerjali z Venero v Kozorogu ali 10. Hišo.

Sposobnost ljubiti in zaupati je bila pri takih osebah ranjena in se izraža kot previdno in rezervirano obnašanje take osebe. Zelo so plašni na začetku odnosa, kar jim po drugi strani prinaša samoto in izolacijo, s katero se morajo spoprijemati. Vse skupaj pa izvira iz otroštva, kriva je t.i. viktorijanska vzgoja.

Saturn je planet, ki postavlja zakone in pravila igre v katerih Venera nemoteno deluje. Ker je Saturn znan kot zaviralec se oseba tem aspektom izredno težko zaljubi. In ko se to že zgodi ga ta tihi zaviralec vedno znova in znova podzavestno opozarja, da je vse skupaj zelo kratkotrajno. Zato je lastnost tega aspekta, da čustva zamrzne in ohladi. Če se ta aspekt najde v rojstni karti  to pomeni, da tudi sam sebe ne ceni in nima dovolj rad. Le s težavo pa verjame, da bi jih lahko drugi resnično ljubili.

Ponavadi so doživljali v otroštvu pomanjkljivost dotika, ljubezni, negiranje lepote. Zato pa je kot otrok razvil prepričanje, da si zasluži ljubezen le pod pogojem, da se lepo obnaša ali pa ima lepe uspehe. V tem kontekstu se pojavi včasih še drug pojav, namreč ta, da je bil takšen otrok sicer finančno glede svojih materialnih želja priskrbljen, vendar pa ni doživljal topline in nežnosti. Otroku  je bila zagotovljena osnovna eksistenca, toda ljubezni in spodbude pa ni dobil . Ponavadi je imel starše, ki so od njega veliko pričakovali in ga zelo kritizirali, po drugi strani pa zelo malo podpirali ali spodbujali. Morda so mu dali vedeti (ali dali čutiti), da njegovi uspehi niso zadovoljivi in mu dali vedeti, da je ta oseb za njih razočaranje. Ta aspekt se pojavi tudi pri tistih osebah, pri katerih so se straši zaželeli fantka, na koncu pa dobili punčko in tudi pri tistih osebah, čigavi straši so bili od svojega otroka razočarani, kjer ni bil zadosti pameten, športen ali lep ali kaj drugega. Vem nekateri boste sedaj nihali z glavo in si mislili, da to ne more biti res, na žalost pa se ta aspekt zelo pogosto pojavi. Seveda dobi tako človek že zelo zgodaj občutek, da mu nekaj manjka in da se mora priboriti ljubezen in priznanje. Seveda pomeni zanj ljubezen nekaj, kar je težko obdržati ali kar zahteva veliko dela. Oseba z aspektom med Venero in Saturnom ne podari kar tako svoje ljubezni, ker se vedno podzavestno boji zavrnitve, da ne bi dobil zadosti naklonjenosti in ljubezni, da bi s tem izpolnil njihov rezervoar.

Kako aspekt med Venero in Saturnom deluje v odrasli dobi ?

Ko takšna oseba odraste čuti praznino, ki jo ne more zapolniti, četudi bi njegov partner pokazal veliko naklonjenosti. Včasih zahteva tak človek absolutne garancije, preden sploh začne razmišljati o trajni zvezi s partnerjem, medtem ko po drugi strani čuti odgovornost za srečo svojih soljudi, kar pomeni nagnjenost k očitanju samega sebe. Vedno se prizadeva narediti vse “pravilno” in zadovoljiti partnerja. Ko pa zadeva izjalovi vzamejo vso krivdo in očitke nase. Redni spremljevalec ljubezni pri tej osebi je strah pred ranljivostjo. Kako huda je ta ranljivost je odvisna od znamenja. Posledica tega je da se iz razloga samozaščite nato obnaša hladno, defenzivno ali celo nedostopno, posebno kadar nanese pogovor na njegove občutke. Na zven se zdi, kot da sploh ni zmožen ljubiti. Še celo besede “Ljubim te.” boste le redkokdaj slišali, kajti teh besed spraviti čez ustnice mu uspe le izjemoma. Včasih celo traja leta, preden izjavi svoja čustva. Predstavimo si lahko različne možnosti manifestacija. Včasih zelo dolgo časa skriva strah, da ne bi bil ljubljen ali pa se trudi pridobiti ljubezen tako, da se za partnerja žrtvuje in poskuša doseči stanje, ker zanj postane nepogrešljiv.

Pri nekaterih celo obstaja nejasnost glede lastnih potreb, posebno tedaj, če se pretirano trudi izpolniti svoje dolžnosti. Pri vsej tej skrbnosti in požrtvovalnosti za partnerja nekega dne ugotovi, da daje toliko, na drugi pa ne dobi toliko priznanja ali nagrade, kakor je pričakoval. V tem primeru je njihov očitek upravičen, kajti ob upoštevanja vsega tega, ki pa njegov partner seveda ne ve, je njegov trud izredno velika žrtev. Pojavi se jeza in zamera in se potem izrazi indirektni kot pritožba ali kritika nad postranskimi stvarem. Če imate torej partnerja, kjer so to pojavi in veste da ima ta aspekt v horoskopu morate razumeti, da vaš partner z aspektom med Venero in Saturnom meni, da ne sme kar tako zahtevati, kar si želi, zato tudi takoj ne pove, kaj v globljem smislu namerava s to kritiko povedati. Pomislite nato, da je bil vzgojen v duhu, da si mora zaslužiti ljubezen in ima šele tedaj pravico do izražanja svojih osebnih zahtev in želja. Dokler pa ima občutek, da si ga še ni zaslužil, tega ne bo nikoli izrazil ali pa mu bo to zelo težko uspelo.

Včasih je možno opaziti tudi mnenje, da mora biti na razpolagi, kadar ga nekdo potrebuje, sam od sebe se redkokdaj ponudi ali pa le če pogreša partnerja. Kadar ima problem, teh ne bo reševal z drugimi, ker meni, da jih mora sam rešiti, zato tu to osebo ne bomo videli, da bo (ne glede nato kako hudo je njegovo stanje) izvedeli, da ima težave. Vse to bo skrival ali zamolčal , kakor tudi svoje potrebe in dejal na precej hladen način, ter dajal na zven vtis, da mu ljubezen nič ne pomeni. Njegova dejanja in posledice bodo točno nasprotno od tega, kar si zaželi. Zgodi se lahko tudi to, da se počuti njegov partner zaradi njegovega hladnega in dokaj nedostopnega obnašanja zavržen, tako je razumljivo, da postane partnerstvo s časom na podlagi nenehne kritike v odnosu “oglodana”. Zgodi se ravno to kar nista hotela – namreč da se razideta, ker je to težko prenašati. Ali pa se njegov partner poišče toploto in priznanje drugod. To še toliko bolj rani osebo z aspektom med Venero in Saturnom, ga vznemirja in s časom postane nato zagrenjen samotar, ki nobenemu več ne zaupa.

Seveda ni nujno, da se zgodi ravno to da mu postane partner nezvest, zadostuje že če ste izdali nekomu njegove osebne zadeve. Ko o tem izve je hudo užaljen in je celo zmožen trmasto vztrajati v molčečnosti in popolnemu odklonu ponovnega druženja. Sam se ponavadi niti ne zaveda, da deluje hladno, kajti meni če se žrtvuje za partnerja, potem je to zadosten dokaz za ljubezen. Posebno bo težak odnos, če se najdeta dva človeka s takim aspektom, ki si nato eden drugemu očitata nedostopnosti in hladnosti. Ponavadi razpade tako partnerstvu v trenutku, ko eden od njih spozna nekoga, ki njegovo obnašanje vidi v popolnoma drugi, pozitivni, luči. Nekateri izmed njih menijo, da si niso zaslužili sreče in zadovoljstva in si naložijo neke vrste požrtvovalnosti, ki pa ima različne oblike. Npr.. skrb za otroka, ali za mater, očeta ali pa ostanejo pri partnerju, kjer ta drugače sam ne bi preživel, če bi živel sam.

Pod podvezo, da je za njih ljubezen nekaj, kar je nedosegljivo v njihovem življenju – mimogrede to pogosto sam zatrjuje tako ali drugače – bi si lahko nekatere osebe s takim aspektom izbrali življenjskega partnerja, pri katerem je v središču materialen interes in jim tako nudilo to varnost. V tem primeru namenoma išče nekoga, ki ima denar, ali pa kompenzira pomanjkanje ljubezni s poudarkom na zunanjosti, npr. v obliki oblek, način življenja, ali pa praznuje velikansko poroko, ki pa je le zunanja fasada. Že res da je človek z Venera/Saturn ponavadi zanesljiv pri opravljanju svojih dolžnosti, vendar pa daje le malo od sebe.

Astro . Sonja

Pomen aspekta v rojstni karti

Ženske s tem aspektom so imele ponavadi očeta, ki je bil hladen, nedostopen in nadpovprečno kritičen, kar bi lahko prizadelo njeno žensko identiteto. Sama se ima potem za neprivlačno in se ne more predstaviti, da bi si jo kdo lahko poželel. Na drugi strani pa bi se zelo trudi postati še bolj atraktivna. Nekatere imajo celo v mislih kariero kot model, da bi s tem dokazale njihovo atraktivnost. S časom pa postanejo negotove, ko ugotovijo, da so zanimive le zaradi njihove zunanjosti, ne pa zaradi njihove osebnosti. Pojavi se negotovost, ki jo spremlja rivali-teta do drugih žena in onemogoča prijateljske kontakte in krepilno sodelovanje.

Pri večina moških s tem aspektom v horoskopu je bila mati tista, ki je bila nadpovprečno kritična, nedostopna, hladna in /ali ga zavrnila. S tem pa tak človek, ko odraste ni razvil pozitivno predstavo o ženskah in ne priznava žensko stran v sebi. Rezultat je poudarjen oblasten ali «mačehovsko» obnašanje. Včasih je celo opaziti poseben ponos na, da se pokaže kot «pravi moški», ki nikoli ne pokaže šibkost ali občutke. Seveda nastane s tem odnos do žensk težaven – Kar je po drugi strani za moškega potrdilo njegove podcenjevanja od drugega spola. Te moški vidijo ženske kot nestalne in nezanesljive osebe ali pa jih ima za naporna ali oklepajoča bitja. Vse lepo in prav, pri tem ne opazi, da najde ravno zato vedno potrditev, ker si poišči ravno take ženske, ki se ga res oklepajo.

Vendar pa velja za vse ljudi, ki imajo aspekt med Venero in Saturnom, da je ljubezen nekaj zelo resnega. Njihova ranljivost je tista, ki jih naredi tako defenzivne in zadržane. Dolgo potrebujejo preden nekomu res zaupajo in si odprejo. Potrebujejo partnerja, v katerega so popolnoma gotovi in ki jih navzlic njihovega hladnega značaja zljubi. Zato dolgo preizkušava partnerja – pogosto včasih na meje znosnega/spodobnega. Če izpadejo testi pozitivno in začne zaupati partnerju, se odpre kot školjka in pokaže svojo ljubezen do osebe, ki mu je pri srcu.

V njem se rodi zadovoljstvo, ki temelji na potrpežljivi vzpostavitvi globokega in pomembnega partnerstva, in medsebojnem sočustvovanju in spoštovanju.