Avada Car Dealer News

Zodiakalni krog ima 360 stopinj. Vsaka stopinja ima svoj posebni pomen.

ANALOGIJA STOPINJ

Astrolog Nikola STOJANOVIĆ je našel zanimivo povezavo med stopinjami in znamenji zodiaka. Vse bazira na zelo enostavni ideji in sicer, da vsaka stopinja, katerega koli znamenja, po svojem številu kaže podobne ali iste lastnosti kot tudi znamenje, ki odgovarjala temu mestu v zodiaku.

Npr. prva stopinja katerega koli znamenja bo imela tudi lastnosti prvega znamenja – Ovna, druga stopinja katerega koli znamenja bo kazala lastnosti Bika itd…. vse do 12 stopinje, ki bo soroden Ribam. 13 stopinja bo spet povezana z Ovnom, 14 z Bikom in tako naprej…. Stopinja 0 bo vsakič predstavnik znamenja, s katerim začenja – torej 0 stopinja Leva bo predstavljala Leva itd…

Ta tehnika nam da pri tolmačenju golobji vpogled, saj uporabljamo še tretjo vrednost in nismo omejeni samo na znamenje in planet ( ter aspekte ).

Npr. velika razlika je, če je Mars v Ovnu na 4 stopinji ali 10 stopinji. V obeh primerih je planet v svojem domicilu, a je Mars mnogo slabši, šibak na 4 stopinji ( ki odgovarja znamenju Raka, v katerem je Mars debili tiran ) kot na 10 stopinji ( ki je soroden Kozorogu – znamenju v katerem je Mars eksaltiran ). Tako bo Mars na 4 stopinji ovna osebo naredil impulzivno, a brez moči in dovolj poguma; verjetno je, da se bo oseba delala močno pred šibkejšimi od sebe, svojo energijo pa trošila na ” delanje reda ” v hiši, namesto da bi jo kreativne-je porabila. Po drugi strani, pa bo Mars v istem znamenju Ovna, a na 10 stopinji pokazal mnogo več ambicije in želje po profesionalnem uspehu. Oseba bo hrabra, vztrajna in vzdržljiva ter hladnokrvna v akciji…

II.

SKUPINE STOPINJ

Poleg tega, da ima vsaka posamezna stopinja svojo specifično naravo, določene stopinje katerega koli znamenja, kažejo skupne specifične lastnosti.

Tako je npr. 0 stopinja katerega koli znamenja pionirska; je na samem začetku nečesa in ki še nima dovolj izkušenj. Od vseh 0 stop. najbolj izstopajo 0 stop. Ovna, 0 stop. Raka, 0 stop. Tehtnice in 0 stop. Kozoroga, ker so to stopinje začetnih/ kardinalnih znamenj.

Odvisno od tega, kako je planet aspektiran, ta stopinja poudarja mladost, nezrelost in ne izkušnje z ene strani ali začenja z nečim in absolutno vrednost z druge strani.

Mnogi ljudje, ki so predstavljali začetnike nečesa, imajo planete ali kote natalne karte ravno na 0 stop. npr. Hitler-vodja fašistične ideologije, Tuđman – oče hrvaške države, Sai Baba- začetnik ” nove religije “…

Za 8. stopinjo ( škorpijonova stopinja ) katerega koli znamenja se pravi, da je grob ali prezimljen. Kot sila iz nekega vira, ta stopinja osebo vleče k tlom, k čisti praktičnosti, ki včasih postane surova, groba. V nekaterih primerih ni slabo, kadar prizemlji osebo.

Npr. Jupiter na 8 stopinji in še v kozorogu v horoskopu Hitlerja prinaša izjemno surovo filozofijo.

Po drugi strani pa je zanimivo videti v natalni karti Nieila Armstrong, ki ima Jupiter na 8 stopinji v raku – človek, ki je postal znan po tem, da se je ” prizemlji ” na Luno ( Rak je znamenje, nad katerim vlada Luna, Jupiter pa predstavlja dolge poti, potovanja ; sama luna se pri njem  nahaja na 26 stop. Strelca, ki predstavlja center galaksije! ):

——————————————————————————————————————————————–

Skupina 12 stopinje ( ribja stopinja ) predstavlja stopinje strasti ali trpljenja, pri čemur je oseba pogosto žrtev.

Npr. Nelson Mandela, ki je preživel 20 let v zaporu ima Marsa na 12 stop. Tehtnice.

Kralj Petar II Karađorđević, čigar dežela je bila okupirana 7 dni po njegove ustoličenju in kateremu je bil prepovedan povratek v domovino s strani Komunistične paartije Jugoslavije, je imel Sonce kot vladarja ASC. ( ASC na 29 stop. ) na 12 stop. Device, v opoziciji z Uranom na 15 stop. Rib. Torej, njegova osebnost – on sam – se nahaja na stopinji trpljenja, a v opoziciji z Uranom ( ki predstavlja komunizem ) na 15 stop. ( kraljevska stopinja ) sigurno izgublja in postane žrtev.V njegovem horoskopu je, prav tako, opazna in eksaktna konjunkcija Luna in Pluton na 12 stopinji raka.

—————————————————————————————————————————————

Kraljevska skupina stopinj je sestavljena iz vseh 15 stopinj zodiaka. Moč teh stopinj prihaja zaradi središča, v kateremu se nahaja. To so močne stopinje in osebi dajejo možnost vladanja, npr. če gre za Mars na 15 stopinji Škorpijona, oseba vlada nad življenjem in smrtjo in od aspektov je odvisno ali postane gospodar vojne in smrti ali zaščitnik in čuvaj pred smrtjo.

Npr. Nelson Mandela, ima poleg Marsa na 12 stopinji tudi Saturna na 15 stopinji Leva ( kraljevski položaj na starost ! ) in to v konjunkciji z Merkurjem, vladarjem njegove 10. hiše, kar mu na starost mora priskrbeti položaj.

————————————————————————————————————————————–

Skupina 18 stopinje ( devičina stopinja ) je zelo zanimiva in redno označuje veliko, rekli bi lahko, usodno zaznamovano nevarnost. Tu se misli na tisto ” kruto usodo”, katero lahko težko spremenimo.

Zakaj je nekaj takšnega vezano ravno za to stopinjo, lahko odkrijemo, če pogledamo strukturo števila 18. Sama logika tega števila nam kaže na pot od 1 do 8 in če 1 predstavlja samo osebnost, potem je število 8, ki je vedno vezano na nevarnost, ker je soroden osmi hiši. Po drugi strani, pa trojna struktura števila 18 daje 666 ( 6+6+6=18 ). To število je znano kot število zveri, ker je samo število 6 tisto, ki poudarja evolucijo ( proces nasproten evoluciji ), in ko se to zgodi trikrat, potem ta proces okupira celo človeško bitje – duh, dušo in telo.

Ta nevarnost poudarjena skozi 18 stopinjo vseeno predstavlja samo znamenje, katerega moč je potrebno pazljivo izmeriti tudi v odvisnosti od celotne strukture horoskopa.

Točno na 18 stopinji znamenja Raka se je zgodila eksaktna konjunkcija lune in Saturna šestega avgusta 1945 ob 8 uri in 16 minut, ko se z metom atomske bombe na Hirošimo, začela era atomske vojne.

Na 18 stopinji raka ima Mussolini, tvorec fašistične ideologije, Jupiter.

Eric Harris, fant, ki je v neki ameriški šoli pobil učence na obletnico Hitlerjevega roj, dneva 20.4.1999, ima Mars na 18 stopinji Ovna ( v opoziciji s Plutonom na 23 stopinji Tehtnice ).

Edvard Geyn, ki je posiljeval in moril ženske, potem pa jih je jedel (!!!) ima Venero na 18 stopinji Tehtnice, a ASC na 18 stopinji Dvojčkov in to prav v lepem trigonu ( če ne bi imel Plutona v 1. hiši v opoziciji na Luno v 7. hiši in vse to v kvadratu s Saturnom….).

V vsakem primeru, 18 stopinja katerega koli znamenja ( verjetno še posebno kardinalnih ) nosi v sebi eno težko črto. Konjunkcija Urana in Neptuna v horoskopu Jugoslavije na 18 stopinji Kozoroga in v kvadratu z vladarjem ASC- Merkurjem je vsekakor vplivala na to, da se po sedmih letih od svojega nastanka, država znajde v vojni z najmodernejšo ( Uran ) nevidno ( Neptun ) tehnologijo.

————————————————————————————————————————————

Prav tako se je potrebno posvetiti 22 stopinji( kozorogova stopinja )! Ta govori o višjih kvalitetah uma in je eden izmed pokazateljev genialnosti.

Npr. Mile DUPOR je s Plutonom na 22 stopinji Dvojčkov ( v zenitu ) uspel neobičajno globoko prodreti v razumevanje skrivne človekove notranjosti, vsebine. Objavil je preko 20 knjig s področja astrologije in hermetizma.

Za Alister Crowleya je potrebno priznati, da je imel zelo razvit um in se je odlikoval z zelo veliko energije in magnetizmom. Na 22 stopinji Rib je imel Luno v eksaktnem seks-tilu z Marsom na 22 stopinji Kozoroga.

Dostojevski je imel Jupiter prav na 22 stopinji Ovna v 9. hiši.

Leonardo de Vinci je imel na 22 stopinji Urana, ki ga je brez dvoma navdihoval za originalne izume, s katerimi je nedvomno presegel dobo, v kateri je živel.

Salvadore Dali, najverjetneje eden najbolj originalnih slikarjev nadrealistov tega obdobja je imel ASC na 22 stopinji Raka, medtem ko se ASC Nikola Tesle nahaja na 22 stopinji Bika….

———————————————————————————————————————————-

Zadnja stopinja vsakega znamenja zodiaka je nedvomno zanimiva ! Za 29 stopinjo ( Levova stopinja ) katerega koli znamenja bi lahko rekli, da predstavlja skrajni, končni stadij nečesa ali zadnjo etapo nekega razvoj; zaradi tega lahko označuje višjo evolucionisti stopnjo razvoja in da osebi celo jasnovidnost ali vsaj zelo močno intuicijo.

Po drugi strani , pa ta stopinja označuje konec nečesa , kar je simbolizirano, predvsem, s planetom, ki se na tej stopinji nahaja a tudi znamenjem, s katerim je končna stopinja aktivirana. Ta stopinja se upravičeno lahko imenuje anaretična stopinja ali jemalec življenja, ker čeprav je ugoden v duhovnem smislu, je tudi neugoden v vsakodnevnemu, materialnemu in ” realnemu ” življenju. tako je vsak planet, ki se znajde na 29 stopinji brez perspektive, ker ne more nikamor naprej. Ta stopinja vedno govori, da bodo kmalu prišle spremembe. Vse se končuje ( v zvezi s tem planetom ali znamenjem ) in čas je , da se posadi nekaj novega. A usoda te osebe ni, da zaživi to novo, ker to daje 0 stopinja, ampak da, zaključujoč eno etapo, posadi seme, ki o vzklilo v novi 0 stopinji, sama pa lahko v ta ” bodoči ” svet lahko vstopi samo s pomočjo neobičajno močen intuicije in jasnovidnosti.

V praktičnem smislu, ta stopinja kaže na to, da je za nekaj prepozno in včasih tudi prehitro ( čeprav je to zelo redkeje – na to najpogosteje kaže 0 stopinja ). Posebej pomembno je, da se nikoli ne začenja z nekim poslom ali ustvarja nekaj novega ( podjetje, poroka…) s planeti ali koti znamenja na 29 stopinji, če želimo, da nam traja to kar smo začeli.

V horoskopih duhovnih oseb, je ta stopinja zelo poudarjena. Sai Baba ima in Sonce in ASC na 29 stopinji Škorpijona. Mati Terezija je imela na 29 stopinji device Merkur.

To stopinjo pa lahko najdemo tudi pri ljudeh, ki so ” na koncu nečesa ” ali “označujejo konec nečesa”. Npr. Gorbačov, ki je označil konec Sovjetske zveze in komunizma ima Merkur na 29 stopinji Vodnarja v samemu Zenitu.

Vir:internet