Zakaj z astrologijo ne napovemo take dogodke pravočasno ?

Ob prebranem naslovu se verjetno marsikomu izmed vas poraja vprašanje, zakaj astrologijo ne uporabljamo za preprečevanje naravnih katastrof. Predpostavljam, da se ogromno astrologov trudi dognati kako bi s pomočjo astrologije zanesljivo napovedali katastrofo in bi s tem rešili življenje mnogih ljudi.

Danes 15.let po cunamiju so na spletnem portalu rtv zapisali :

“V sanjah še vedno vidim val” – 15 let od cunamija, ki je vzel 230.000 življenj

Jutro po božiču leta 2004 je potres z močjo 9,1 pri obali Sumatre sprožil cunami, ki je z valovi, visokimi tudi 17 metrov, izbrisal obalne predele Indonezije, Šrilanke, Tajske, Indije in devetih drugih držav. Smrtni davek: 230.000 življenj. 26. decembra 2004 ob 7.58 je močno streslo dno Indijskega oceana, ko se je indijsko-avstralska plošča zarila pod evrazijsko ploščo. Žarišče potresa je bilo 255 kilometrov zahodno od indonezijskega otoka Sumatra, tresenje tal pa se je čutilo več tisoč kilometrov stran. Del oceanskega dna se je dvignil za več metrov, kar je sprožilo ogromen plim ni val, ki se je širil proti vzhodu in zahodu ter dosegel 15 držav od Avstralije do Tanzanije.To je bil tretji najmočnejši potres, ki so ga zaznali seizmografi. Močnejša sta bila le potresa leta 1960 v Čilu z magnitudo 9,5 in leta 1964 na Aljaski z magnitudo 9,2.

Z astrologijo znamo torej vse, pa znamo napovedati čas in preprečiti naravno katastrofo ?

Parametri, ki so znanilci negativnih dogodkov v državnem – indonezijskem – horoskopu

Astrologi vemo, da simbolizira Uran potres / v horoskopu države je retrograden, Neptun morje in vemo tudi, da je veliki križ eno najslabših aspektov in pogost kazalnik katastrof. V karti te  države sta Jupiter in Merkur stala  v 8. hiši. Zaradi navedenega obstaja možnost, da  državo doleti  nesreča. Ta dva planeta povrh tega tvorita aspekt z planetoma slabih energij Saturnom  in Marsom, ki je v karti države v izgonu. Merkur v karti stoji v recepciji s Saturnom, Mars je na prvih stopnjah tehtnici in s tem nasproti ničelne točke Ovna, kar ni posledice za prebivalce države.

Mars v karti je v izgonu, ker  je ta tako kot v indonezijskem horoskopu del križa, lahko računamo z najhujšo katastrofo.

Z astrologijo znamo torej vse, znamo napovedati čas in preprečiti naravno katastrofo na dan  natančno.

Pa poglejmo parametre, ki bi jih morali uporabiti  za analizo  dogodka

progresije
sekundarne progresije
analiza državnega horoskopa
analiza horoskop predsednika
analiza sekundarnih progresij horoskopa predsednika
analiza horoskopa dneva, ko je Luna na ničelni stopnji Ovna, Raka, Tehtnice ali Kozoroga
analiza solarnega horoskopa
analiza luninih mrkov in sončnih mrkov
analiza tranzitov
analiza mlajev in ščipov
analizo konjunkcij ali opozicij ciklov
astro kartografijo
primerjalni horoskopi preteklih podobnih dogodkov in nazadnje seveda preverjanje horoskopa dogodka

Če bi hoteli vse to upoštevati bi potrebovali najmanj pol leta za raziskav za analizo  enega samega dogodka.